2014-10-01 04:55:00
Pomsta cestarov?
Ilustračné foto
Zdroj: jh, nj.com

VIDEO Toto je pomsta cestárov za prekračovanie povolenej rýchlosti pred školami!

Miestna samospráva v New Jersey v USA sa rozhodla tvrdo zakročiť proti tým, ktorí nerešpektujú maximálnu rýchlosť v okolí škôl.

Keď nepomáhajú značky, upozornenia a ani zvýšený výskyt policajných hliadok, na rad prichádzajú spomaľovače. U nás sa montujú pred väčšinu prechodov v okolí škôl, občas sa nájdu aj pred ihriskami, často však spôsobujú, že vodiči spomalia pri nich, no o pár metrov ďalej pridajú a ďalej prekračujú rýchlosť.

Podobný problém mali očividne aj v New Jersey v USA. Vodiči nerešpektovali značky upozorňujúce na zníženú rýchlosť, kašľali na značky upozorňujúce na zvýšený pohyb chodcov, či detí.

Miestna samospráva v meste sa rozhodla konať, a to poriadne prísne. Na rôzne miesta v okolí školských zariadení a parkov dali vybudovať spomaľovače, ktoré nemožno ani obísť, ani rozmontovať (ako to vídame u nás). Nie sú to však spomaľovače, ktoré by prinajhoršom poudierali tlmiče, tieto spomaľovače sú naozaj obrovské a pri rýchlosti nad limit cez ne autá doslova skáču. Ich najväčší problém však je, že majú rovnakú farbu ako vozovka, a preto ich vodiči alebo vôbec nezbadajú, alebo si ich všimnú príliš neskoro.

Otázka však je, či to možno považovať za problém. Ak by totiž vodiči dodržiavali rýchlosť a dbali na zvýšenú opatrnosť, nielenže by si ich mohli všimnúť, následky skokov cez spomaľovač by neboli takmer žiadne.

Po mnohých ponosách vodičov, ktorí si na spomaľovačoch oškreli autá, radnica uznala, že spomaľovače mala označiť, a tak prisľúbila nápravu. Firmu, ktorá spomaľovače projektovala, teraz čaká cestná brigáda. Spomaľovače treba nafarbiť, aby ich bolo možné zbadať. Navyše budú mierne znížené. Snáď nestratia zmysel.

Čo poviete na takéto drsné spomaľovače? Mali by byť označené, alebo sú dobré také ako sú? Ako to vyzerá, keď cez ne prejde auto si môžete pozrieť v nižšie priložených videách.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo