2013-02-27 06:00:00
Jazdí výnimočne dobre. A
Je to modelka v overale, alebo pretekárka so vzhľadom modelky?
Zdroj: Sports Illustrated

Jazdí výnimočne dobre. A okrem toho veľmi dobre vyzerá.

Reč nie je o žiadnej novinke. Ak hovoríme o krivkách, tak nie priebehu výkonu motora... Podstatný nie je ani výkon, či dizajn. Alebo predsa?

Muži nemajú príliš radi, keď ich predbiehajú ženy. V živote, aj na cestách. A už vôbec nie, ak ide o preteky akejkoľvek kategórie, či triedy. Nie je veľa pretekárok. Hlavne takých, čo konkurujú mužom. Vo formule 1 sa ich pár mihlo, no žiadna tam nejazdí. Iba ako testovacia jazdkyňa. Nároky sú vysoké, ale nie je to iba o tom. V iných kategóriách ženy za volantom nájdeme. A veru aj pár celkom úspešných. No nie je veľa takých, o ktorých sa nielen rozpráva, ale ich vidno okrem pretekov aj na obálkach prestížnych časopisov. Celebrity okrem svojho zovňajšku nemajú zväčša čo ponúknuť. Danica Sue Patrick je však najúspešnejšia žena amerického motošportu. A nielen to. Ona nielen že naozaj vie dobre jazdiť. Ako vidno, má aj fotky, ktoré by jej nejedna „celebritka“ mohla závidieť.

Zdroj: Sports Illustrated
Zdroj: Sports Illustrated

Modelka, či pretekárka

Danica Sue Patrick (narodená 25. marca 1982) je americká automobilová pretekárka, modelka a hovorkyňa. Je najúspešnejšou ženou v histórii amerických pretekov monopostov a jediná žena, ktorá vyhrala preteky v seriáli IndyCar a drží najvyššiu priečku (tretie miesto), akú dosiahla žena na legendárnych pretekoch Indianapolis 500. V seriáli súťažila v rokoch 2005 - 2011. V roku 2012 sa presunula do NASCAR Nationwide a občas štartovala v NASCAR Sprint Cup Series. Pre rok 2013 Danica „osedláva“ Chevrolet SS (GoDaddy.com ) so štartovným číslom # 10 pre tím Stewart-Haas Racing v seriáli Sprint Cup, a obmedzene jazdí v Nationwide Series. V roku 2013 získala najrýchlejší kvalifikačný čas od roku 1990 v pretekoch Daytona 500 a je zároveň prvou jazdkyňou, ktorá 17. februára 2013 vyhrala kvalifikáciu NASCAR Sprint Cup Series tiež v Daytone. Počas pretekov bola prvou ženou v histórii týchto pretekov, ktorá sa dostala na čelo a viedla celé štartovné pole. Skončila na ôsmom mieste.

Zdroj: Sports Illustrated
Zdroj: Sports Illustrated

Ukáž čo vieš (máš)

Danica Patrick patrila hneď pri svojom debute k tomu lepšiemu a hlavne krajšiemu, čo preteky automobilov ponúkajú. Nevyhla sa ani ťažkým nehodám. Aj tie boli dôsledkom rivality, keď sa jej mužskí súperi na trati snažili ukázať, že oni sú lepší. Poniektorí áno, no na rozdiel od nich má Danica ešte iné prednosti, ktorými jej mužskí kolegovia nedisponujú. Danica nafotila pred pár rokmi celkom zaujímavé a mierne až šteklivé obrázky. Veruže sa nemá dievčina za čo hanbiť! Potom prijala ponuku renomovaného magazínu Sport ilustrated a ten fotenie v bikinách posunul na vyššiu úroveň. Veď posúďte sami, či by tieto fotky mali úspech aj v konkurencii profesionálnych modeliek.

Zdroj: Sports Illustrated
Zdroj: Sports Illustrated

Žena s benzínom v krvi

Presnejšie s metanolom (lebo vozidlá NASCAR poháňa práve toto palivo) a s plynom na podlahe jazdí po amerických ováloch a robí radosť nielen svojmu tímu, v ktorom má majetkový podiel, ale aj sebe. No a samozrejme aj nám – teraz mám na mysli mužskú časť návštevníkov a čitateľov našej stránky. Len ťažko povedať, či sa nám to, po zhliadnutí tých fotiek nezačne pliesť! Máme sa viac pozerať na výsledky, alebo na ladné krivky vozidla, ktoré jej v niektorých záberoch robilo spoločnosť? Kým vyriešite túto dilemu, pozrite sa, ako tie fotografie vznikali.

Jozef Vydra
ZDROJ: Sports Illustrated, NASCAR

Komentáre k článku


Stream naživo