2016-08-15 15:45:00
Honda Civic hatch 017
Honda Civic hatch 017
Zdroj: Honda Motor Co.

Nová Honda Civic je oficiálne odhalená. Úplne nové motory!

Už desiata generácia modelu Honda Civic prichádza na prvé trhy. Takto vyzerá.

Honda Civic desiatej generácie je očakávanou novinkou tohto roku. Model Civic sa dostane najskôr na trh v USA, kde už vyše roka disponujú lokálne vyrábanými modelmi sedan a coupe. Väčší a praktickejší hatchback je však celosvetový model a vyrába sa výhradne v britskom Swindone. Z „expedície“ prvých modelov smerom do prístavu Southampton sme priniesli prvé zábery odhaľujúce vizáž modelu.

Krátko na to sa Honda rozhodla zverejniť prvé tri obrázky nového modelu, ktorý sa ukáže aj na európskych cestách. Okrem fotografií už poznáme aj zloženie ponuky motorov pre USA i pre Európu. Kým v USA bude ponuka motorizácii obmedzená iba na jeden agregát, v Európe ich bude viac.

Základ americkej ponuky bude tvoriť 1,5 litrový prepĺňaný benzínový štvorvalec VTEC turbo s maximálnym výkonom 130 kW (176 k) a maximálnym krútiacim momentom 220 Nm. Vyššie bude stáť ten istý motor avšak naladený na iba o niečo vyšších 134 kW (182 k).

Európsku ponuku doplní úplne nový základný benzínový trojvalec s objemom 1,0 litra VTEC turbo (dopovaný turbodúchadlom) a samozrejme výrazne prepracovaný naftový štvorvalec 1,6 i-DTEC.

Zatiaľ nie je úplne zrejmé aké automatické prevodovky nový model ponúkne v Európe, v USA to ale bude prepracované CVT-čko.

Nový Civic sa vo Veľkej Británii začne predávať od februára budúceho roka, s cenou začínajúcej na úrovni 15-tisíc libier (cca 17 500 eur). K nám by mal nový Civic doraziť v priebehu budúceho roka. Očakávať však môžeme o niečo nižšiu štartovaciu cenu ako v Británii.

Zdroj: Honda Motor Co.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo