2015-09-02 14:15:46
Kia cee´d má nový
Kia cee´d má nový vzhľad, motory, lepšiu dynamiku
Zdroj: Kia Motors Corporation

Tento týždeň stretnete na cestách v Žilinskom kraji novinárov z celej Európy

Motoristickí novinári zo Slovenska i zo zahraničia budú tento týždeň v Žilinskom kraji testovať vylepšenú Kiu cee'd.

Takmer 400 motoristických novinárov z viac ako 20 európskych krajín bude počas tohto týždňa testovať na cestách v Žilinskom kraji 50 produktovo vylepšených verzií modelu Kia cee'd. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Upozornil, že ide o prvé paneurópske testovanie vozidiel značky Kia na Slovensku. "V závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom sa od decembra 2006 dodnes vyrobilo viac ako 1,033 milióna modelu Kia cee'd. Najväčšej obľube sa teší päťdverový hatchback, ktorý tvorí viac ako polovicu z celkového počtu. Po ňom nasleduje Sportswagon s 39 % a trojdverový pro_cee'd s 10-% podielom," priblížil.

"Je pre nás cťou, že celoeurópske testovanie vozidiel značky Kia sa koná na Slovensku. Podujatie tohto typu je vynikajúcou príležitosťou nielen na prezentáciu našich modelov, ale aj na zviditeľnenie mesta Žilina a Žilinského kraja za hranicami Slovenska. Rok 2015 je pre nás bohatý na rôzne udalosti. V júni sme spustili sériovú výrobu produktovo vylepšenej verzie modelu Kia cee'd a v tomto týždni zaradíme do výroby i jej športovú edíciu GT line. Verím, že novinári počas paneurópskeho testovania nášho modelu ocenia aj malebný región, v ktorom automobily vyrábame," povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.

jh
ZDROJ: TASR, Kia

Komentáre k článku


Stream naživo