2014-08-19 15:11:29
Renovo Coupe
Renovo Coupe
Zdroj: renovo

Renovo Coupe je elektrický superšport so silou lokomotívy

Renovo si vytýčilo cieľ spojiť v aute to najlepšie z americkej motoristickej histórie s pohonom budúcnosti. Vznikol tento šialený stroj.

Časy kedy boli elektromobily iba smiešne pomalé mršiny, v ktorých ste sa báli vzdialiť od domu sú badateľne preč. Éru schopných elektromobilov začala Tesla model S. Zatiaľ čo si mnohí povedia, že výpočet schopných elektromobilov pri Tesle S začína i končí, oceniť treba aj toto neuveriteľné vozidlo.

Renovo Coupe je totiž postavené na základoch legendárneho modelu Shelby CSX9000, no namiesto silného osemvalca ho poháňa enormne silný elektromotor. Renovo sa bude vyrábať v Sillicon Valey a tak je jeho pohon celkom pochopiteľný...

Motor produkuje výkon 500 koní a neskutočných 1356 Nm krútiaceho momentu. Vďaka týmto parametrom zrýchli z nuly na sto za 3,4 sekundy a maximálnu rýchlosť má v hodnote 193 km/h, čo sa nezdá byť príliš veľa, no na elektromobil je to viac ako slušné.

Na udržiavanie elektromotora v chode slúžia veľké batérie, vďaka ktorým by dojazd tohto auta mal byť aj pri ostrom jazdení prijateľný (koľko to má byť sa však neuvádza, asi to až tak veľa nebude). Ak si myslíte, že je auto vďaka 740 voltovým batériám ťažké ako lietadlo, mýlite sa. Jeho hmotnosť dosahuje úroveň 1400 kg.

Zdroj: renovo

Z Renovo Coupe sa vyrobí okolo 100 kusov a už teraz je jasné, že sa vypredajú do posledného exempláru. Názory na toto spojenie starého s moderným sa rôznia, čo si myslíte vy? 

Ján Hargaš
ZDROJ: renovo

Komentáre k článku


Stream naživo