2013-02-21 11:55:00
Špionážne FOTO novej Kia
Oficiálne fotky sa zamerali na prednú časť, špiónske už objavili aj tú druhú - zadnú.
Zdroj: bobaedream.co.kr

Špionážne FOTO novej Kia Ceed: Slovenský zázrak prichytený v kórejských uliciach!

Doterajšie oficiálne fotky športovej verzie Kia cee´d ukázali veľa, ale nie všetko. Teraz auto vyrobené na Slovensku odfotili zo všetkých strán.

Už sme vám ponúkli fotografie nového "gétečka". Spredu a zboku. Vyzerá to tak, že to bude masaker. Kia sa chystá kradnúť – zákazníkov Volkswagenu Golf GTI. Nie že by si trúfla predbehnúť ho v rýchlosti, ale viac štýlu, neokukaný dizajn a viac výbavy za menej peňazí sú dobrým lákadlom.

Kórejci zatiaľ ponúkli len Hyundai Genesis Coupé, prípadne Veloster Turbo. No tie majú k športovému autu pre masy dosť ďaleko. Nová Kia prinesie predsa len viac štýlové „balenie“ inak úplne európskeho modelu novej generácie. Vo výbave GT k tomu pridá tiež výkonnejší preplňovaný štvorvalcový turbomotor s objemom 1,6 litra.

Výkon kontra cena, alebo niečo za niečo

V porovnaní s konkurenciou nebude nová Kia tak extrémne rýchla. S inštalovaným motorom s výkonom 150 kW (204 k) a krútiacim momentom 265 Nm totiž dokáže zrýchliť z nuly na stovku za necelých osem sekúnd – a tým Golf GTI nepredbehne. Viac ako o prsia však bude prvá v cieli pri porovnaní cien.

Pribudlo pár fotiek priamo z kórejských ciest. Aký to paradox – kórejská značka, auto vyrobené na Slovensku a prichytené bez maskovania v Kórei. Zaujímavá kombinácia. Dôležité je, že tieto fotky uprostred bežnej premávky odhaľujú konečne viac a najmä pohľad na trojdverové GT aj zozadu. Konečne môžete posúdiť, ako sa vám bude páčiť novinka komplexne.

Zdroj: bobaedream.co.kr
Zdroj: bobaedream.co.kr

Únik aj pri päťdveráku

Pridáme ešte pár obrázkov päťdverovej verzie, ktoré sú už síce o pár dní staršie, ale vznikli tiež v Kórei. Táto verzia bude asi zaujímavejšia. Hoci nemá taký športový náboj, je omnoho praktickejšia. Už spomínaný motor 1,6 T-GDI, ktorý poháňa aj Hyundai Veloster z novinky neurobí žiadne superšportové vozidlo. Preto si myslíme, že by mohol lepšie vyhovovať charakteru tohto auta. Ako to vidíte vy?

Zdroj: bobaedream.co.kr
Zdroj: bobaedream.co.kr

Jozef Vydra
ZDROJ: bobaedream.co.kr

Komentáre k článku


Stream naživo