2023-09-08 10:06:00
Volkswagen ID. 2 GTI
Volkswagen ID. 2 GTI
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen ukázal budúcnosť športových hot-hatchov menom GTI

Toto je elektrický hot-hatch nesúci znak GTI. Kým včera bol koncept, dnes je predlohou sériovému modelu.

Volkswagen chystá na rok 2025 elektrický hatchback s cenovkou nižšou než 25-tisíc eur. Volal ho aj ID.2. Teraz predstavil jeho športovú verziu. Zatiaľ v podobe konceptu, no už dnes je jasné, že niečo veľmi podobné na svet príde v roku 2026.

A aj keď už viac nemá zapaľovanie v spaľovacej komore, má inteligentný "diferenciál" medzi kolesami podobný tomu dnešnému - XDS+. No má tiež pohon výhradne prednej nápravy tak ako to fanúšikovia tohto segmentu ľúbia. Výkon akiste prekoná hranicu 200 koní, veď to už zvláda dnešné Polo GTI, od ktorého bude toto nové GTI väčšie i ťažšie. Ale nie o veľa. Vonkajšími rozmermi nepredbieha súčasný Golf a vyzerá tak ako elektrické Polo. Jeho dĺžka 4104 mm hovorí za všetko. Vrecková raketa, ktorá chce ťažiť zo zlacňovania elektrických pohonov a batérií. Fenomén, ktorý sa začína ukazovať už dnes.

Autíčko bude niesť GTI, kde I bude hovoriť o inteligencii a nebude sa spoliehať na GTX, ktoré na trh doviezli väčšie modely ID. Tento znak bude patriť elektrickým verziám s pohonom všetkých kolies, ktoré však nebudú silnejšie ako vrcholné R verzie. Dizajn auta i zamýšľaný dizajn interiéru si pozrite v galérii.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo