2023-06-15 11:48:00
Volkswagen Tiguan III 2024
Volkswagen Tiguan III 2024
Zdroj: VW

FOTO: Tiguan Tretí už čoskoro - VW začína s odhaľovaním. Tu sú prvé dáta

Tiguan Tretí z Boží vúle král. Kazisveta síce nikto nenahradí, ale Tiguana Druhého určite.

A konkrétne to bude začiatkom budúceho roka. Keď Tiguan III. príde na trhy naprieč našim kontinentom. Jeho tvár a zadnicu i vnútornosti spoznáme už na jeseň tohto roka. Niekoľko informácií však Volkswagen odhalil už teraz, aj keď fóliu z auta zatiaľ strhnúť nechce. Aj s ňou nalepenou je jasné, že dizajn nebude revolučný, ale evolučný. Skôr baňatý, než hranatý, no najmä to bude auto vybavené. Veľa vybavené.

Okrem iného dostane Matrixové svetlomety, ktoré v každom jednom lampáši majú približne triliardu samostatne ovládateľných LED žiarovčičiek, z ktorých každá oslepí prihliadajúcich mimozemšťanov z najbližšej tajomnej vesmírnej hmloviny. Ak budú do päťsto mätrov vzdialený. Ale vraj ani to nie, lebo žiarovčičky dokážu každá jedna namieriť inam než do tvári prihliadajúcich zemšťanov a možno i mimozemšťanov. Stacionárny počítač s adekvátnym výpočtovým výkonom na prívese bude tiež vraj v cene.

Na prívese ale nebudú batérie potrebné k dojazdu do 120 km. To platí pre plánované dva nové eHybridy. Prvý bude mať výkon 150, druhý 200 kW. Baterky sa zmestia do podvozka a keď budú potrebovať trošku dobiť, dostanú bomby od motoro-generátora Podkapotou alebo dokonca od DC nabíjačky, ktorú dostane pán Tiguan Tretí ako vôbec Prvý.

Tiguan III. sa postaví na novej platforme MQB EVO, ktorá jeho možnosti posunie o kúštik ďalej. Okrem spomenutej technológie a mnohej ďalšej posunie aj celkovú dĺžku o 32 mm. Výška sa posunie na hor o 5 mm avšak šírka a rázvor zostanú rovnaké. Autu teda nameriate 4551 mm dĺžky, 2681 mm rázvoru, 1640 mm výšky a 1939 mm šírky.

Autisko pritom bude mať aj riadny kufrisko. O 33 litrov väčší ako Tiguan Druhý. Presne 648 litrov voľného objemu ponúkne majiteľovi. Otázkou zostáva, či to platí aj pre spomenuté eHybridy. Lebo áno, auto bude aj benzínové, ba aj naftové. Na tom sa nič nemení, presná skladba pohonných jednotiek zatiaľ známa nie je, ale ťažko uveriť, že by niektorý z motorov vliezol Podkapotu bez elektromotorčeka v náručí aspoň do úrovne mierneho hybridu.

Zdroj: VW

Tiguan III. ponúkne o zhruba centimeter viac priestoru nad hlavou vpredu i vzadu. Vysoké číra tak asi zrejme opäť pôjdu do módy i pri basketbalistoch. Lebo týmto smerom sa Tiguan nikdy veľmi sťažovať nemohol.

Tiguan Tretí však nebude mať dlhorázvorový derivát. Ten sa bude volať svojsky, mal by to byť Tayron. Také meno sa už nachádza na zozname v čínskych šourúmoch, u nás by malo ísť o odvodeninu od nového Tiguana, geneticky prudko zmiešaný s novým Kodiaqom. Zatiaľ ale pssst.

Auto dostane za skromný príplatoček elektricky nastaviteľné masážne sedačky, kompletne nový head up displej s premietaním na čelné sklo, vyše 10 palcový digitálny prístrojový štít, ba až 15-palcový centrálny displej infotainmentu. Dostane tiež zadné spojené svetlomety i predné spojené svetlomety. Ešte chýbajú bočné spojené hmlovky prechádzajúce naprieč celou karosériou, ale ak by vám veľmi chýbali, v kabíne niečo podobné bude, nebude to však blikať v rytme výstražných svetiel, ale čisto ambientne.

Pozrite si fotky v galérii, dva Tiguany sa tam naháňajú po cestách-necestách, pózujú fotografom a celkovo sa snažia vyzerať dobre, i keď sú obalený vo fóliách. Zároveň tam nájdete jednu špiónsku fotku interiéru od Motor.es.

 

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo