2023-06-09 19:37:00
Porsche Mision X Concept
Porsche Mision X Concept
Zdroj: Porsche

Najlepší je darček, ktorý si dáte sami. Porsche sa obdarovalo týmto hyperšportom

Porsche oslavuje 75 rokov od uvedenia modelu 356 Roadster v roku 1948. Toto je hlavný bod programu osláv.

Volá sa Mission X Concept a aj keď to je zatiaľ len koncept, v budúcnosti by sa mohol zmeniť na najrýchlejšie auto všetkých čias na okruhu Nurburgring. Ako elektromobil.

Porsche Mission X Concept je veľmi reálnou predstavou elektrického hyperšportu, ktorého pomer výkonu a hmotnosti by mal byť lahodných 1:1. Teda jeden kôň na jedno kilo. Netreba sa teda nadéjať a dúfať, že toto elektrické auto bude mať menej než 1000 koní. Skôr o veľa viac.

Presné parametre nie sú známe, no prítlačná sila auta má byť vyššia ako pri súčasnej 911 GT3 RS. Batérie majú byť ukryté v centrálnej časti vozidla za sedadlami, pričom má ísť o novú generáciu batérií s 900 V architektúrou a približne dvojnásobnou maximálnou rýchlosťou nabíjania v porovnaní so súčasným modelom Taycan. Ten zvládne nabíjanie s výkonom 268 kW, takže nový model by mal vedieť dosiahnuť nabíjanie výkonom 0,5 megawattu.

Také auto potrebuje poriadne brzdy i pneumatiky. O pneumatikách vieme akurát to, že sú vpredu navlečené na 20-tky disky a vzadu 21-tky. Auto má na sebe kopu odkazov na gény minulých super a hyperšportov. Jedným z nich je i celková dĺžka vozidla a ďalšie vonkajšie rozmery. Auto s dĺžkou 4,5 metra a rázvorom 2,73 metra vsádza na rokmi overené rozmery vozidiel Carrera GT, či 918 Spyder.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche

Komentáre k článku


Stream naživo