2023-04-24 14:31:00
Cupra Tavascan
Cupra Tavascan
Zdroj: Cupra

FOTO: Cupra má nový model. Volá sa Tavascan a má 340 koní

Cupra pokračuje v masívnom raste. Nový model zvaný Tavascan v tom v budúcnosti takisto pomôže.

Nové SUV Coupé od značky Cupra nesie názov Tavascan a ide v šľapajách konceptu, ktorý Cupra predstavila ešte pred pandémiou. Teraz je oficiálne odhalený a je to elektromobil. Má väčšie rozmery ako spríbuznené modely od koncernu. Od VW ID. 5, z ktorého vychádza je auto väčšie o 45 mm (4644 mm). Na šírku má 1861 mm, na výšku 1597 a rázvor je identických 2766 mm.

Pod liftback vekom kufra sa skrýva 540 litrov batožinového priestoru, v kabíne je miesto pre štyroch, prinajhoršom pre piatich. SUV Coupe od Cupry môžu zákazníci získať s dvomi výkonmi. Môže mať buď pohon zadnej nápravy a 210 kW (286 k), alebo pohon oboch náprav a celkovo 250 kW (340 k). Z uvedených parametrov vyplýva, že Tavascan dostane (ako prvý) z modelov SUV stojacich na MEB platforme najnovšiu generáciu elektromotorov koncernu, ktoré na trh privezie vlajková loď značky Volkswagen ID. 7.

Obe pohonné jednotky sú spojené s rovnakou kapacitou batérie - 77 respektíve 82 kWh (celkovo) a to autu dodá papierový dojazd buď 550 km alebo 520 km v prípade AWD verzie.

Nabíjanie tohto stroja môže prebiehať s výkonom do 135 kW a v takom prípade nabitie z 10 na 80 percent tvrá menej než 30 minút. Autiak môže byť vybavený doplnkovým tepelným čerpadlom a takým balíkom asistenčných systémov ako všetky ostatné elektromobily na platforme.

Zaujímavý je aktualizovaný infotainment s 15-palcovým centrálnym displejom, päť stupňov rekuperácie elektrickej energie, Matrix LED svetlá a skutočnosť, že najvýkonnejší model bude mať označenie VZ podobne ako pri modeli Formentor. S tým rozdielom, že v jeho prípade sa o pohon stará benzínový päťvalec.

Tým najzaujímavejším na novom Tavascane je však nepochybne dizajn. Užite si ho do sýtosti vo veľkej galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Cupra

Komentáre k článku


Stream naživo