2021-09-19 10:20:00
Ford Fiesta 2021
Ford Fiesta 2021
Zdroj: Ford

Ford aktualizoval Fiestu. Novinky pre všetky verzie. Viac Nm pre ST

Ford Fiesta naďalej zostáva v ponuke aj ako trojdverový hatchback. Stáva sa z nej unikát.

Ford naraz aktualizoval všetky verzie tohto modelu. Žiadne nekonečné tízingy sa nekonajú a zákazník si môže rovno vybrať, ktorá forma vonkajšej i vnútornej úpravy sa mu pozdáva najviac. Aktualizáciou naraz prešla verzia Active, verzia ST a všetky štandardné výbavy Trend, Titanium i ST Line. Dostupný je aj balík luxusných prvkov a dizajnových úprav menom Vignale. Každá výbava a verzia má svoje vonkajšie a vnútorné odlišnosti, novinky. Všímať si ich treba najmä na lištách, maskách chladiča, nápisoch i farebných prevedeniach. Najlákavejšia je jedovatá zelená, ktorú získala verzia ST a tá svoj štýl okrem štandardných 17-palcových kolies môže doplniť aj 18-tkami s tmavými akcentami, v ktorých možno ešte o kúsok viac vyniknú červené brzdové strmene. 

Spájajúcim prvkom všetkých verzií sú LED svetlá vpredu aj vzadu. Auto nimi disponuje už v základnej výbave, no ak by sa málilo, prikúpiť sa dajú aj matricové svetlomety Matrix LED so schopnosťou neoslňovať ostatných účastníkov premávky a zároveň poskytovať vysoký svetelný výkon tam, kde treba. Aj pri svetlometoch možno badať tmavé detaily - lemovanie zvýrazňujúce ostrosť svetiel. 

Fiesta podobne ako sesterská Puma ponúkne 12,3 palcový konfigurovateľný digitálny prístrojový štít. Verzia ST má zas nové športové sedačky s lepším bočným vedením a zabudovanou hlavovou opierkou. 

Novinkou je systém upozornenia na vjazd do protismeru, ktorý kombinuje rozpoznávanie značiek kamerou na čelnom skle a dáta z navigácie. 

Puma ST získala viac krútiaceho momentu a jeho hodnota kulminuje na úrovni 320 Nm. Výkon veľkého trojvalca je rovnaký (200 k). ST môže mať medzi prednými kolesami mechanický samosvor od Quaife. I bez neho ale zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a dosiahne maximálku 230 km/h. 

Aktualizovaná Fiesta sa dostane na naše územie na prelome roka a ceny zistíme v nasledujúcich týždňoch. Fotodokumentáciu nájdete v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo