2017-08-18 10:47:48
BMW Z4 Concept
BMW Z4 Concept
Zdroj: BMW

BMW Concept Z4 – nová Z4 prichádza zatiaľ v podobe konceptu

BMW dnes predstavilo nový roadster s klasickou koncepciou. Na súrodenca zvaného Supra si ešte počkáme.

Ale istotne nie príliš dlho. Prvé z dvojice športových automobilov, ktoré vznikajú zo spolupráce Toyoty a BMW sa volá BMW Z4. Zatiaľ je tu len ako koncept, už dnes je jasné, že na sériovej verzii sa toho veľa nezmení. Ešte stále aktuálnu generáciu sme testovali a test nájdete tu.

BMW Concept Z4 dostal do vienka klasické dizajnové prvky vozidiel typu roadster, akými sú dlhý rázvor, nízka natiahnutá silueta a kompaktná zadná časť, zabalené do čerstvého a známeho balenia obohateného o súčasný dizajnový jazyk značky BMW. Kratšia kapota a minimálne previsy zaručujú, že vodič sedí bližšie pri strede vozidla než v predchádzajúcich roadsteroch od BMW. Nové proporcie tak získali výrazný, športový a agilný nádych.

Obrysy vozidla vytvárajú výrazný šípovitý tvar, ktorý dodáva štúdii BMW Concept Z4 dynamický vzhľad ešte pred naštartovaním. Široké blatníky natiahnuté smerom dozadu od kabíny elegantne skrývajú funkciu stabilizátorov a umocňujú športový vzhľad nízko nad zemou umiestnenej zadnej časti vozidla.

Automobil BMW Concept Z4 sa predstaví na slávnom podujatí Concours d’Elegance v Pebble Beach v USA. BMW sa v tlačovej správe zameriava iba na vzletný opis dizajnu, no ten viac než slová opíšu jedine obrázky vo vysokom rozlíšení v galérii. Podľa informácií, ktoré nedávno unikli na internet sa zdá, že model bude mať Podkapotou nielen benzínové turboštvorvalce, ale aj charakterný radový šesťvalec s výkonom cca 335 koní. Podľa všetkého sa tak o motorizácie automobilu bude starať BMW. V Európe by mali byť spočiatku k dispozícii dva motory rovnako ako inde vo svete, no neskôr by sa mohol pridať ešte jeden, pravdepodobne základný benzínový štvorvalcový motor (184 koní?). Viac napísať netreba, všetci predsa vieme, že roadster má motor vpredu pod dlhou kapotou a poháňané prioritne zadné kolesá. Na koncepte je najzaujímavejší práve dizajn. A ten si vychutnáte jedine v spomínanej galérii.  

Zdroj: BMW

jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo