2016-08-27 04:55:00
Lamborghini Centenario Roadster
Lamborghini Centenario Roadster
Zdroj: autoblog.com

Lamborghini Centenario Roadster – najbrutálnejšie Lambo prišlo o strechu

Napriek chýbajúcemu dielu sa ale všetkých 20 kusov predalo skôr než bolo auto vôbec ukázané svetu.

Na podujatí venovanom automobilovej kráse Pebble Beach v Kalifornii Lamborghini ukázalo svoj doteraz najvýkonnejší model. Podkapotou tohto unikátneho stroja sa skrýva tá istá 6,5 litrová V12-tka ako Podkapotou modelu so strechou.

Opäť disponuje maximálnym výkonom 566 kW (770 k) a maximálnym krútiacim momentom 690 Nm avšak z 0 na 100 km/h zrýchli za 2,9 sekundy. To je o zdrvujúcu jednu desatinu sekundy pomalšie ako model so strechou.

Tento pokles v schopnostiach automobilu ale vyvažuje možnosť zažiť sotva trojsekundové zrýchlenie na 100 km/h s vetrom vo vlasoch. Automobil je v porovnaní s kupé o cca 180-tisíc eur drahší.

Počiatočná cena sa pohybuje na úrovni 2,03 milióna eur. Celkovo bude vyrobených 20 kusov, no každý jeden model už pozná svojho budúceho majiteľa. Ako to v prípade takto exkluzívnych modelov Lamborghini funguje, značka svoje rodinné striebro ponúkla iba rokmi overeným zákazníkom.  

Zdroj: autoblog.com

Tak ako kupé je aj Centenario Roadster založené na modeli Aventador. Základ automobilu tvorí karbónový monocoque. Vozidlo má minimalizovanú celkovú hmotnosť pre dosiahnutie čo najlepších jazdných vlastností. Centenario vzniklo na oslavu 100-ročného výročia narodenia zakladateľa značky Feruccia Lamborghiniho.

jh
ZDROJ: autoblog

Komentáre k článku


Stream naživo