2019-03-07 14:45:00
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Zdroj: Alfa Romeo

ŽENEVA: Alfa Romeo Tonale – kompaktné SUV s hybridným pohonom

Značka Alfa Romeo priviezla do Ženevy koncept kompaktného SUV s evolučným dizajnom a revolučným pohonom.

Tonale má byť podľa vyjadrení značky prísľubom budúcnosti nielen z hľadiska dizajnu, ale aj hybridizácie. Podkapotou vozidla by sa mal nachádzať hybridný pohon, ktorý už bol predstavený pri modeloch sesterskej značky Jeep. Konkrétne ide o 1,3 litrový benzínový turbomotor s jedným až dvoma elektromotormi s celkovým výkonom do 240 koní. Motorizácia Podkapotou modelov Renegade a Compass ponúka elektrický pohon všetkých kolies vďaka elektromotoru umiestnenému nad zadnou nápravou. Tonale by podľa všetkého malo stáť na rovnakej platforme ako tieto dva kompaktné modely.

Zdroj: Alfa Romeo

Dizajn je však tým, čo k autu púta reálnu pozornosť návštevníkov výstaviska Palexpo. Evolúcia typických prvkov od Alfy vrátane grafiky svetiel nazvanej Trilobo a grilu Scudetto. Prižmúrené okále a čisté línie sú len akousi predohrou pre fenomenálnu zadnú časť, ktorá na prvý pohľad pripomína úžasnú zadnicu modelu Brera z minulosti. Všimnite si nielen svetlomety, ale tiež zadné sklo s náznakom trojuholníkového tvaru. Podobne zaujímavý je aj dizajn palubnej dosky, ktorý má užívateľom poskytnúť výrazné prepojenie nielen so samotným autom, ale tiež s okolitým svetom. Palubná doska je mierne natočená na vodiča, pocit kvality a čistoty jej dodávajú materiály ako hliník, koža a Alcantara. Palubnej doske dominuje veľký 10,25 palcový dotykový displej a 12,3 palcový digitálny prístrojový panel i DNA volič jazdných režimov.

Zdroj: Alfa Romeo

Najslabšou stránkou Tonale je jeho vzhľad z boku, tu vidieť skutočne kompaktné rozmery vozidla, i keď to môže byť len pocit z prvého pohľadu. Pripomínam, že Tonale, pomenované rovnako ako Stelvio po horskom priesmyku v talianskych Alpách by malo mať sériovú podobu, naďalej je to ale „len“ koncept.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Alfa Romeo

Komentáre k článku


Stream naživo