2018-03-06 16:40:53
Gazoo Supra Racing Concept
Gazoo Supra Racing Concept
Zdroj: Toyota

FOTO + VIDEO Ikona sa vracia: Toyota predstavila Gazoo Supra Racing Concept

Toyota na pretekárskom koncepte s názvom GR Supra Racing Concept dokumentuje odhodlanie vrátiť na trh svoju legendu.

Už sú to roky, odkedy sme naposledy písali o vizualizáciach novej generácie Toyoty Supra. Teraz Toyota dráždi predstavivosť fanúšikov tohto automobilu omnoho reálnejšie. Predstavuje pretekársky špeciál menom GR Supra Racing Concept. Zatiaľ stále hovorí o koncepte, no je jasné, že tentoraz ide o skutočné auto, ktoré predznamenáva príchod sériového automobilu menom Supra na trh. Robí to aj prostredníctvom odkazov na karosérii. Všimnite si veľké číslo 90 odkazujúce na kódové meno modelu Supra, ktorý má prísť už v piatej generácii.

Prvýkrát sa Supra predstavila v roku 1978. Odvtedy teda ubehlo skoro presne 40 rokov a nová Supra je za dverami. Ide o vozidlo s klasickou koncepciou s motorom vpredu a pohonom zadnej nápravy. Toyota tvrdí, že Supra je kompaktné dvojdverové kupé využívajúce najnovšie odľahčené materiály. Využíva kompozitné materiály na aerodynamických prvkoch karosérie, z rovnakého materiálu je aj kapota a nájdete ich i v kabíne.

Zdroj: Toyota

Škrupinové sedadlá, pretekársky volant, pretekárska klietka, pretekárske pneumatiky Michelin, pretekárske disky BBS, brzdový systém Brembo a mnoho ďalších komponentov jasne poukazuje na pretekársku genetiku vozidla. Aký motor a aká prevodovka zdobia koncept a budú zdobiť sériový automobil zatiaľ nevieme, dozvieme sa čoskoro. Isté je, že už v apríli sa dostane do hry Gran Turismo a mala by sa ukázať aj na reálnych svetových okruhoch pod značkou Gazoo Racing.

Nebudem to zbytočne naťahovať, aj tak sú tlačové materiály značky plné len množstva PR žvástov a vyextrahovať z nich aspoň niečo hodnotné je ozaj veľká veda... Pozrite si pekný trailer modelu a bohatú galériu. Viac zistíme neskôr.

 

Komentáre k článku


Stream naživo