2017-04-29 15:46:00
Autosalón Bratislava - Richard
Autosalón Bratislava - Richard Gonda
Zdroj: Jozef Vydra

Výber z naj diskov a pozdravuje Rišo Gonda na Autosalóne Bratislava

Na autosalónoch sa pozeráme nielen na ladné krivky karosérií a hostesiek, ale aj výrazne nižšie.

Aby nedošlo k omylu – našim záujmom nebývajú kolená, ale podobne znejúce, no úplne odlišné časti – zaujímavé kolesá vystavených áut. Teda hlavne disky. Niektoré z nich, hoci patria k sériovej výbave, sú celkom interesantným doplnkom auta.

      Zvykne sa hovoriť, že stačí, aby si žena obula lodičky a zrazu sú ženské nohy elegantnejšie, krajšie, zaujímavejšie, lákavejšie. Tak je to aj s autami. Mnohé, hoci majú sériovo obyčajné plechové disky, vyzerajú výrazne lepšie, ak si „obujú“ o čosi väčšie a dizajnovo inak navrhnuté disky kolies.

      Väčšinou sú odlievané, neraz aj kované. No tie druhé bývajú neporovnateľne drahšie. Dnes sa už do popredia dostávajú aj karbónové špeciálne modely pre superšportové autá. Neraz stojí sada toľko, čo jedno celkom bežné auto...

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

      Aj tentoraz sme sa zamerali na to, čo je spolu s pneumatikami prostredníkom medzi motorom a jeho výkonom a vozovkou. Na Autosalóne Bratislava je vystavená hŕba pekných áut, pri ktorých stoja neraz ešte krajšie dievčatá. Dokonalý súzvuk. No ak sa pozriete trocha nižšie, ako iba do očí, alebo na karosérie, zistíte, že sa máte na čo pozerať. Ak by vám to počas tých predchádzajúcich pohľadov do vyšších sfér neprišlo na um, vybrali sme niekoľko zaujímavých kúskov, ktoré vedia potešiť oko motoristického fanúšika. Nájdete ich v galérii.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

      No to nie je všetko, čo sa na Autosalóne nachádza. Už len dostať sa naň je trocha skúška nervov – všade sa čaká. Ak prídete autom, už z diaľnice musíte vystáť dlhý rad, potom počkať na parkovisku, kým sa uvoľní miesto a potom konečne môžete obdivovať krásu na autosalóne. Pre vašich najmenších nájdete Detský autosalón, kde si môžu vyskúšať svoje vodičské umenie, nechýbajú expozície s hifitechnikou, firmy, ktoré vám olepia auto fóliami od výmyslu sveta.

Zdroj: Jozef Vydra

      V expozícii nášho jediného okruhu – SlovakiRingu, sa dnes predstavil automobilový pretekár Richard Gonda. Väčšina si ho pamätá ako formulového jazdca. Teraz presedlal na silné „plechové“ autá. V tomto roku ho totiž čaká účinkovanie v nemeckej verzii Porsche Carrera Cupu. Do sezóny vstupuje s ambíciou zabojovať o čo najlepšie výsledky, dopomôcť mu k tomu má najnovší model Porsche 911 GT3.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

      Pre 23-ročného pretekára to bude veľký skok oproti predošlej sezóne, v ktorej jazdil v európskom šampionáte formuly GP3 Series. „Nový tím, nové auto, veľa zmien pre tento rok, ale veľmi sa už na to teším. Už sme testovali, viem asi čo očakávať od auta. Je veľmi rýchle, veľmi pekné. Budeme sa snažiť o čo najlepšie výsledky. Preto sme zvolili spoluprácu s profesionálnym rakúskym tímom. Nebude to jednoduché. Ťažko odhadovať, kde začneme, pretože v poli sú dosť ostrieľaní piloti, ale aj mladé talenty. Verím, že ku koncu budeme môcť prehovoriť aj o pódiové umiestnenia. Cieľ je určite dostať sa čo najvyššie v nováčikovskom hodnotení,“ povedal pred sezónou Richard Gonda.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Na slovenského jazdca čaká v sezóne celkovo sedem podujatí, z toho šesť je na nemeckej pôde a jeden víkend sa predstaví v Rakúsku. Úvodné preteky sezóny sú na programe už 6. a 7. mája, keď sa pretekári predstavia na Hockenheime. „Ďakujem všetkým, ktorí sa na tomto fantastickom projekte podieľajú," uviedol Gonda pred začiatkom svojho účinkovania v prestížnom seriáli a pre vás ešte pripravil aj špeciálny pozdrav a ukážku nového simulátora, ktorý zodpovedá jeho Porsche 911 GT3 s výkonom vyše 357 kW (485 k):

Komentáre k článku


Stream naživo