2018-11-04 13:55:00
Hus zostrelila motorkára
Hus zostrelila motorkára

Lietať pomaly a nízko pri lietadlách neplatí – a čo husi?

Zraziť sa vo vysokej rýchlosti so zverou je smrteľne nebezpečné pre vodičov áut. Motorkári sú na tom ešte horšie.

Pre motocyklistov je stret vo vysokých rýchlostiach nebezpečný aj v prípade, že „zostrelia“ povedzme väčší hmyz. O väčšom živočíchovi je už aj ťažko uvažovať, lebo je to skôr o ohrození života. Čo potom taká hus, ktorá si pomýli pretekársky okruh s „letiskom“?

Stalo sa – a nebolo to nič príjemné pre motocyklistu. Hlavne nečakané. Lebo keď idete na motorke naozaj rýchlo po uzavretom okruhu, cítite sa určite bezpečnejšie, než na bežnej ceste počas plnej premávky. Máte pocit, že je to iba o vás a motocykli, ktorý ovládate – a zrazu bác! Táto predstava totiž môže mať poriadnu trhlinu, lebo iste nepremýšľate nad tým, že sa vám a ďalšiemu motocyklistovi pred vami dostanú do dráhy jazdy dve husi.

Lenže – stalo sa. Jazdcom na austrálskom okruhu Phillipe Island. Celý prípad zvečnil na zázname z kamery, ktorú mal jeden z nich na prilbe. Ako sa to odohralo? Dvaja motocyklisti, dve husi. K stretu došlo len v prípade prvého z motorkárov a jedenej z dvoch husí. Veľký vták jazdca natoľko rozhodil, že ten, aby sa udržal na motocykli, skrížil cestu tomu vzadu. Nastala zrážka, motocyklista zhodil kolegu za sebou, ktorý minul zadné koleso motocykla idúceho pred ním veľmi tesne. V rýchlosti približne 180 kilometrov za hodinu.

Celá zrážka sa odohrala tak rýchlo, že na to, aby ste zistili, čo savlastne stalo, potrebujete spomalený záber – je vo videu. Nevedno, či sa niekto pri incidente zranil, ale motocykle si to odniesli poriadne – hlavne ten zadný. Trafený motorkár podľa videa nehodu našťastie zvládol a ostal napriek nárazu husi, na kolesách...

Komentáre k článku


Stream naživo