2016-08-20 04:20:00
Harley - Davidson Softail
Harley - Davidson Softail Fat Boy
Zdroj: Harley - Davidson

Harley on Tour – voľnosť na ceste a návrat v čase

S klasikou pod sedadlom – to je možné na akcii, akú pripravuje Harley pre priaznivcov značky.

Aj tento rok rozbehol kamión s ikonickými motocyklami po celej Európe. Slovensko nechýbalo v pláne zastávok. Zámerom je prilákať aj nových fanúšikov. Preto známa americká značka pripravila aj na tento rok  akciu, na ktorej sme si mohli vyskúšať americkú klasiku – Harley Davidson.

Počas novinárskeho dňa sme mali na výber viacero noviniek i osvedčené stálice tejto legendy motocyklového priemyslu. Všetky sme si mohli vyskúšať na krátkych tratiach, bližšie informácie o jednotlivých modeloch vám ešte priblížime v zoznamovacích redakčných testoch.

Ako prvá mi padla do oka tohtoročná novinka Softail Fat Boy. Klasiku poháňa véčkový vzduchom chladený dvojvalec  s objemom 1690 kubických centimetrov. Maximálny výkon 62,5 kW (85 k) dosahuje pri 5250 otáčkach, zatiaľ čo maximum zo 132 Nm krútiaceho momentu ponúka pri 3250 ot/min. A hoci váži vyše 300 kg, jazda na 17“ kolesách je veľmi pohodlná, veď šírka pneumatík vpredu je 130 mm a vzadu úžasných 200 mm. Fat Boy je nádherná klasika s budíkom na nádrži, imidžovými smerovkami priamo na riadidlách a pritom ponúka moderné technológie ako ABS či tempomat. A hlavne dokáže nezvyčajnú vec: spomaliť čas...

Zdroj: Harley - Davidson
Zdroj: Harley - Davidson

Hneď po obede som naskočil na Electra Glide Ultra Limited vo verzii pre tento rok. Osudom tohto motocykla je túlať sa dlhými cestami a spraviť všetko pre pohodlie svojho majiteľa. Výbava ponúka vari všetko, čo motocykel ponúknuť dokáže a napĺňa zmysel slovného spojenia „plná výbava“. Pri tomto modeli sa nebavme o tempomate, ABS, vyhrievaných rukovätiach a podobne, tu sa bavme o zábavno-informačnom systéme BOOM Box s plnofarebným 6,5“ displejom, USB pripojením, bluetooht, rádiom Harman-Kardon a integrovanou GPS navigáciou s hlasovým ovládaním v 9-tich jazykoch. Hudba hrá naozaj výborne, sedadlá sú pohodlné a 400 kilový krížnik sa pohybuje ladne aj vďaka dvojvalcovej  takmer tisícsedemstovke. Mimochodom rovnakej, ako má vyššie zmienený Softail

Zdroj: Harley - Davidson
Zdroj: Harley - Davidson

Strávil som nádherný deň v spoločnosti skvelých ľudí a úžasných strojov. Tie si môžete vyskúšať aj vy na nasledujúcej Harley On Tour. Dovtedy sa aspoň môžete pokochať obrázkami týchto motocyklov v galérii.

Ján Drobný

Komentáre k článku


Stream naživo