2015-07-09 09:55:59
Discover More Tour 2015
Discover More Tour 2015
Zdroj: Harley-Davidson

Discover More Tour 2015 – Kontrast hraníc a krása ľadových jaskýň

Aké sú najúžasnejšie trasy Európy? Spoznávať sa dajú aj zo sedla motorky.

Luis Castilla, víťaz projektu Discover More je už na cestách... a píše cestopis. Už sme vás informovali, že Luis, ktorého vybrali v Harley-Davidson z viac ako 10 000 uchádzačov o túto prácu snov, má momentálne za sebou už 12 krajín a počas zhruba 40 dní najazdil viac ako 7500 km. Jeho zatiaľ posledná etapa mierila z Prahy cez Berlín na sever Európy do Dánska. Zápisky v jeho cestovateľskom zápisníku pribúdajú, no má toľko zážitkov a skúseností, že v prvom rade uverejňuje fotografie a na písanie mu neostáva čas...

To viete, keď sa chlap zamiluje do mašiny, akou je (akýkoľvek) model Harely – Davidson, ani sa nečudujeme... No skôr, ako sa dostaneme k jeho ďalším poznatkom, pozrime sa, čo stihol zažiť, skúsiť a napísať o svojej ceste zo Slovinska do Rakúska. Teda krajín, ktoré navštevujeme aj my, Slováci.

Kontrast susedných krajín

Ak ste niekedy premýšľali nad hranicami medzi krajinami, možno vám častokrát napadlo, že ide skôr o politické oddelenie priestoru než o skutočný fyzický predel. Avšak v prípade sovinsko-rakúskej hranice to zjavne neplatí. Horský priesmyk mi pripomenul, že sme skutočne zmenili krajinu a kontrast medzi oboma stranami mi pripadá ako jeden z najúchvatnejších na celej našej ceste.

Zdroj: Harley-Davidson
Zdroj: Harley-Davidson

Zatiaľ čo v Slovinsku sme prechádzali cez krásnu rovinatú cestu, prvá rakúska cesta, s ktorou som sa stretol, vystupovala až do strmých svahov s rýchle stekajúcimi potôčikmi dole do nížin, len niekoľko metrov od nás.

Cesty ktoré spájajú

Počas cesty cez zelené kopce sa mi hlavou preháňali stále čerstvé spomienky na stretnutie s ľuďmi z Harley Owners Group z Ľubľany, aj na to, koľko sme už toho videli. Toľko rôznych ľudí, odlišných kultúr, jazykov a spôsobov života počas tak krátkeho časového úseku, až som mal problém si to všetko zapamätať. Každé miesto, ktoré sme navštívili, bolo tak úžasné a neuveriteľne pohostinné, až som mal pocit, že pred sebou máme iba ďalšie skvelé pokračovanie našej cesty. Mosty a cesty, ktoré nás spájajú sú v súčasnosti ešte hustejšie a prechodnejšie než kedykoľvek pred tým. Zrazu som si uvedomil, že tieto spojenia sú omnoho dôležitejšie, ako hranice a bariéry. Naše väzby sú fakt dôležitejšie než naše rozdiely.

Zdroj: Harley-Davidson
Zdroj: Harley-Davidson

Ľadové jaskyne ako prírodný úkaz

Po noci sme sa vydali na cestu do Salzburgu, rodiska jedného z najplodnejších hudobných géniov v histórii. Panoráma, ktorá sa nám naskytla, bola jednou z najkrajších aké som kedy videl a prechádza až k pevnosti, ktorá predstavovala ďalší zaujímavý zážitok.

Skutočne takmer neuveriteľným zážitkom však bola návšteva ľadovej jaskyne Eisriesenwelt. Tá je situovaná takmer na vrchole hory, kde tieto prírodné úkazy tvoria najväčšie ľadové jaskyne na svete. Vlhký vzduch prúdiaci studenými tunelmi zamrzne a vytvára tak tieto nádherné prírodné úkazy a skvele nám pripomína, že matka príroda je stále schopná prekvapiť nás svojou neopísateľnou krásou. Nakoniec, načo veľa slov, tu je dôkaz:

 

Cestu Luisa Castilla môžete sledovať aj na Twitteri a Instagrame, kde nájdete tweety a fotky, ktoré priebežne pridáva a bude pridávať každý deň počas trvania celej Discover More Tour. Osobne je Luis k dispozícii tiež na sieťach TwitterFacebook a Instagram, kam postuje ďalšie aktualizácie zo svojho úžasného európskeho dobrodružstva.

„Životnú cestu“ Luisa Castillu a viac informácií o projekte Discover More Tour či zdieľanie tých najlepších trás v Európe nájdete na: greatestrides.eu

red
ZDROJ: greatestrides.eu, Luis Castilla

Komentáre k článku


Stream naživo