2013-03-26 12:59:02
AKTUALIZOVANÉ Range Rover Sport
Toto je jediná oficiálna fotografia automobilky Land Rover k svojej novinke Range Rover Sport novej generácie.
Zdroj: Land Rover

AKTUALIZOVANÉ Range Rover Sport sa oficiálne predstaví dnes - cez internet

Bude ale ešte čo predstavovať? Podoba vozidla sa už dostala na verejnosť a to celkom bizarným spôsobom.

AKTUALIZOVANÉ: Ak chcete byť pri živom odhaľovaní nového vozidla takpovediac "v prvom rade", musíte sa zaregistrovať na stránke vyhradenej na prezentáciu.

Kliknite na REQUEST AN INVITE, vyplňte základné údaje a na mail vám príde prihlasovací kód, vďaka ktorému budete môcť sledovať odhalenie nového modelu Range Rover Sport.

Pôvodný text: Automobilky robia s predstavovaním hlavne svojich životne dôležitých modelov dosť veľa tajností.  Predstavujú ich postupne, neraz veľmi premyslene a programovo po častiach v rôznych upútavkách, aby udržali záujem.

Ten bol dosť veľký, pretože podľa slov výrobcu by mal byť Range Rover Sport „najrýchlejším, najkomunikatívnejším a najviac agilným vozidlom značky“.

Automobilka Land Rover ukázala oficiálne zatiaľ iba jediný obrázok rozmazaného automobilu v pohybe. Keďže v pozadí sú mrakodrapy veľkomesta, je jasné, že patrí k upútavkám na svetovú premiéru v New Yorku.

Ešte aby sme boli presní, pred pár dňami sa postupne objavili aj dve videá. Najprv začiatok, teda prvá jazda pri nakladaní novinky do kontajnera na loď v prístave vo Veľkej Británii...

 

...a potom už vylodenie v USA, odkiaľ vozidlo smeruje na svoju premiéru:

Jasné, že to ako návnada bolo dobré, ale novinárom to nestačilo a pátrali ďalej. Je celkom logické, že celé konanie automobilky ešte viac vyprovokovalo doslova hon na novinku z britských ostrovov.

Napriek snahe „ušli“ obrázky

Udržať v tajnosti ostatné podrobnosti o výzore auta tentoraz nevyšlo, kúzlo je prezradené! Predpokladám, že „chlapík z dielne“, ktorý pre utajovanú novinku značky robil stmavenie okien, si už viac pre Rover „nevrzne“. Pochválil sa totiž na fóre stránky venovanej „fóliovačom“ okien! Fotky unikli automobilkám pred premiérami svojich modelov už rôznymi spôsobmi, ale toto sa ešte nestalo. Pravdepodobne jeden zo zamestnancov firmy, čo inštalovala polep okien pre ich stmavenie, sa na fóre tintdude.com „akosi mimochodom“ pochválil, akú práce práve odviedol. Že ako prvý polepil Aventador a tiež nový Range Rover Sport pre nakrúcanie televíznej reklamy.

Zdroj: www.tintdude.com
Zdroj: www.tintdude.com

Fakt netuším, či vedel, čo vyviedol, no práve tým odhalil jedno z najprísnejšie strážených britských tajomstiev, ktoré sa porovnávajú s tajnými informáciami z Buckinghamského paláca...

Podoba je odhalená, podrobnosti chýbajú

Vzhľad novej generácie už teda nie je tajomstvom. Model sa snaží byť športovejším, ako je tradičný Range Rover. Pôvodné klebety o tom, že má ísť o mix tohto „veľkého“ vozidla s menším modelom Evoque, sa tak potvrdili. Vidieť sa dá prakticky všetko, okrem práve schovávaného interiéru. Takže na ten budeme dnes najviac  zvedaví. Oficiálne odhalenie novinky totiž bude v predvečer otvorenia autosalónu v New Yorku po polnoci o 00:30 nášho času. Ak chcete byť pri tom spolu s nami, máte možnosť sledovať premiéru streamovanú cez internet na stránke automobilky Land Rover.

Zdroj: autofilou.blogspot.co.at
Zdroj: autofilou.blogspot.co.at

Na ďalších odhalených obrázkoch vidno, že na vozidle sú skombinované niektoré prvky modelu Evoque a nového Range Rover. Vozidlo má zvažujúcu sa strechu a menšie zadné svetlá. Tie predné nie sú celkom prekvapením, pár náznakov tu už bolo. Novinka je postavená na upravenej platforme modelu Range Rover, pritom sa podrobila pomerne výraznej redukčnej diéte, pri ktorej vraj stratila 350 kg (niektoré zdroje udávajú ešte viac) a základná hmotnosť by sa mala dostať na 2150 kg.

Čo bude pod kapotou

Za základ považujeme trojlitrový naftový šesťvalec. Ako ďalšie možné pohony treba považovať dieselový i benzínový motor  V8 s preplňovaním a vraj sa chystá tiež i verzia s dvojlitrovým štvorvalcovým turbodieselom. S ním by sa Sport výraznejšie priblížil k Evoqu. Viac sa dozvieme naozaj až po oficiálnom predstavení. Takže ak máte chuť, môžeme čas po polnoci tráviť spolu...

Jozef Vydra
ZDROJ: tintdude.com, Land Rover, autofilou.blogspot.co.at

Komentáre k článku


Stream naživo