2018-07-09 17:40:00
Toyoty dostanú SIM karty
Toyoty dostanú SIM karty
Zdroj: Toyota

Toyoty dostanú na palubu SIM karty

Japonský telekomunikačný operátor KDDI bude dodávať SIM karty do automobilov spojených v sieti.

Nové karty umožnia globálnu komunikáciu a výmenu údajov aj medzi novými modelmi Toyoty.  Do roku  2020 roku má automobilka Toyota v úmysle vybaviť takmer všetky nové autá predané v Japonsku a v Spojených štátoch amerických komunikačnými funkciami. V súčasnosti predstavuje ročný predaj japonskej automobilky v týchto krajinách približne 4 milióny vozidiel. 

SIM karty (Subscriber Identity Module) umožnia Toyote automaticky zbierať údaje  o vozidlách v priebehu ich používania, pričom informácie použije napríklad na analýzu a posudzovanie ich technického stavu, čo jej pomôže zdokonaliť nové modely.  Uvedené informácie budú slúžiť aj na monitorovanie účinnosti bezpečnostných systémov.

Zdroj: Toyota

V Japonsku sú už vybrané modely Toyoty a Lexusu vybavené KDDI telekomunikačnými funkciami. Japonský operátor začne do nových modelov značky Toyota dodávať SIM karty v roku 2019. Bude ich možné ovládať diaľkovo bez ohľadu na vzdialenosť. 

V roku  2016 začali Toyota a KDDI spolupracovať na vytvorení globálnej komunikačnej platformy, ktorá urýchli rozvoj mobilnej komunikácie prostredníctvom mobilných sietí bez použitia roamingu.  Platforma umožní vodičovi prístup k internetu a ďalším komunikačným službám, ako aj komunikáciu  vozidla s ďalšími automobilmi pomocou cloudu, a to bez ďalších nákladov aj po prekročení hraníc.

Zdroj: Toyota

Japonský výrobca automobilov sa usiluje o to, aby autá na celom svete mohli využívať široké možnosti, ktoré ponúka internet, telekomunikačné siete a cloudová technológia.  Pre realizáciu tejto vízie je potrebná univerzálna telekomunikačná platforma a komercializácia prototypového modulu  DCM.

Tento modul spolupracuje  s navigáciou a multimediálnym systémom, inštalovaným vo vozidle, rozširuje prístup k internetu, aplikáciám, produktom a službám a zabezpečuje prenos dát z paluby vozidla.

Komentáre k článku


Stream naživo