2022-11-02 14:30:00
Rimac Nevera vs. Lamborghini
Rimac Nevera vs. Lamborghini Aventador SVJ
Zdroj: TopGear ytb

Toto VIDEO si pozrite: Elektrický Rimac Nevera proti Lamborghini Aventador SVJ

Súboj starého sveta s novým? Nie, súboj vrcholného benzínového auta s vrcholným elektrickým autom.

Ak by sme chceli byť úplne féroví, proti Rimacu Nevera so štyrmi elektromotormi a výkonom skoro 2000 koní by sa mal postaviť niekto silnejší, než dvanásťvalcový vrcholný Aventador SVJ. Už toto tvrdenie je absurdné, ale v podstate áno, asi by sme očakávali, že také Bugatti Chiron by proti Nevere mohlo byť skoro seberovné, no nie? Ale prečo by to nemohol byť Aventador?

Dobre, Aventador je tu už vyše dekádu a Nevera je celkom nová, ale stále je to to najlepšie, čo ikonická značka Lamborghini má a stále je jeden z najlepších a najrýchlejších superšportových áut na trhu. Lambo ho neustále vylepšovalo a síce Aventador odišiel do dôchodku, SVJ je strop medzi stropmi. Veď kto by si dovolil tvrdiť, že Aventador je pomalý? Iba ten kto ho nikdy nevidel v akcii.

Isteže má Nevera skoro trikrát viac výkonu, je to však elektromobil, takže je aj ťažšia a navyše je to elektromobil, takže brutálna akcelerácia mu dlho nevydrží, no nie? Na konci cieľovej rovinky bude mať po baterke, zhorí, alebo tak... Tak si pozrite útržok z testu Chrisa Harrisa pre Top Gear. Stojí to za to. Odpovie na tieto i mnohé ďalšie otázky a najmä je to naozaj zaujímavé porovnanie.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Top Gear YTB

Komentáre k článku


Stream naživo