2020-05-15 10:00:00
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Zdroj: autoblog.com

Ukradol Teslu. Ďaleko sa nedostal. Majiteľ ho uväznil v aute!

Pokúsil sa ukradnúť Teslu Model 3. Majiteľovi stačilo zobrať si telefón.

Udalosť sa odohrala v Kalifornii v USA v okrese Barstow ešte 8. mája krátko pred obedom. Vodiča Tesly Model 3 na ulici prepadol mladý muž, otvoril mu dvere na aute a jačal po ňom, aby vystúpil. Vodič z obavy o svoje bezpečie poslúchol. Mladík nasadol do Tesly a pokúsil sa ujsť. Ďaleko sa ale nedostal. Vodič mal totiž pri sebe svoj smartfón. Vzal ho do rúk, zapol aplikáciu a na diaľku vypol motor vozidla a auto zamkol. Následne zavolal políciu. Tá prišla do niekoľkých minút a našla mladého zlodeja stále uväzneného vo vozidle. Mladíka vytiahli z auta a zatkli. Ten sa podľa ich slov v aute výrazne potil a pričasto žmurkal, pri zatýkaní kládol aktívny odpor. Obvinili ho z pokusu o lúpež a užitie nedovolenej substancie. Neskôr zistili, že mladík mal 21 rokov.

Majiteľovi vozidla stačilo k prekazeniu lúpeže použiť smartfón a aplikáciu v mobile. Tesla svojim zákazníkom umožňuje tak ako mnohé iné značky na diaľku zamknúť a odomknúť vozidlo, či nastaviť vzduchotechniku alebo skontrolovať stav vozidla. Navyše ponúka tiež možnosť na diaľku vypnúť a zapnúť motor, čo sa v tomto prípade naozaj hodilo.

Zo správy je celkom jasné, že mladý lúpežník bol pod vplyvom omamných látok. Je pravdepodobné, že bez vplyvu drog by na lúpež za bieleho dňa nemal dosť odvahy a možno, ale naozaj iba možno, by bez vplyvu našiel tlačidlo na odomknutie dverí a dostal by sa z auta von. Tomuto sa hovorí badtrip?

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Barstow FB

Komentáre k článku


Stream naživo