2017-03-01 17:25:00
Nissan X-Trail 4Dogs
Nissan X-Trail 4Dogs
Zdroj: Nissan

Nissan X-Trail 4Dogs - špeciálne auto pre psičkárov

Nissan si všimol, že ľudia milujú psy. Pre majiteľov psov pripravil „hafsolútne“ dokonalé auto.

Vytvoril koncept ideálneho rodinného crossoveru vhodného na prepravu psov. Pre auto vhodné na rodinné výlety so zmiešanou posádkou vybrali model X-Trail. Je totiž najväčší z troch modelov v rade crossoverov Nissan zahŕňajúcom ďalej vozidlá Qashqai a Juke.

Nissan X-Trail sa dodáva s piatimi alebo siedmimi sedadlami. Všetky sa sklápajú, a vytvoria tak úplne plochý nákladný priestor s objemom až 1 982 litrov. S každou päťmiestnou verziou sa štandardne dodáva systém priehradiek v batožinovom priestore. Umožňuje majiteľom prispôsobiť si batožinový priestor pomocou políc a priečok a vytvoriť 18 rôznych konfigurácií na prevážanie nákladu a rôzne každodenné potreby.

Základ na prestavbu teda bol. Aj dôvod. Spoločnosť Nissan totiž vyvinula koncept X-Trail 4Dogs v reakcii na prieskum medzi majiteľmi psov. Na prieskum organizácie The Kennel Club, čo je najväčšia a najznámejšia britská organizácia na podporu zdravia a pohody psov, prišlo 1 360 odpovedí od majiteľov psov zo Spojeného kráľovstva. Väčšina uviedla, že by si kúpila nové vozidlo, ktoré by ponúkalo viac prvkov zameraných na psy.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

Prieskum odhalil aj nasledujúce informácie:

  • Takmer všetci majitelia psov (99,9 %) považujú svojich miláčikov za súčasť rodiny.
  • Podobný počet (98,7 %) majiteľov používa svoje vozidlá na prepravu psov.
  • Takmer 90 % (88,9 %) by si kúpilo vozidlo, ktoré ponúka prvky na prepravu psov.
  • Takmer 90 % (88,7 %) majiteľov prepravuje svoje psy autom najmenej raz týždenne.
  • Viac než 90 % (90,5 %) prepravuje svoje psy autom dlhšie ako 10 minút.
  • Viac než polovica (54,7 %) majiteľov by chcela, aby bolo ich vozidlo pre ich psa prístupnejšie.
  • Takmer tri štvrtiny (71,5 %) prepravujú svoje psy v batožinovom priestore alebo na zadnom sedadle.
  • Viac než polovica (50,9 %) majiteľov uviedla, že veľký objem batožinového priestoru ich presvedčil o správnosti voľby vozidla na prepravovanie ich psa.

Nissan X-Trail 4Dogs preto navrhli s ohľadom na každodennú praktickosť. Peleštek, misku na vodu a dávkovač maškŕt je možné ľahko vybrať, čím vznikne využiteľný nákladný priestor – napríklad na prevážanie nákupov, keď pes práve s rodinou nejde. Tiež je stále prístupné rezervné koleso vozidla.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

X-Trail 4Dogs je dokonalým crossoverom na prevážanie psov – jeho batožinový priestor úplne prepracovali a poskytuje na mieru šitý prepravný priestor až pre dve zvieratá. Batožinový oddiel crossoveru sa teraz premenil na bezpečný psí peleštek s objemom 445 litrov s inovatívnymi prvkami. Každý z nich dôkladne preverili, aby mal efekt pre psa alebo jeho majiteľa.

Nissan X-Trail 4Dogs má všetko, čo je potrebné na udržanie psíkov v čistote a pohodlí po dlhej prechádzke v blate. Osprchovať sa môžu výsuvnou sprchou umožňujúcou natočenie do všetkých strán a potom stačí prepnúť na psí fén, vysuší ich vlhký kožuch prúdom vzduchu. Potom vytiahnete výsuvnú rampu, po ktorej môžu psy vyliezť do kufra, a majitelia tak zostanú nezablatení. Na záver sa môže zapnúť integrovaný systém sušenia vháňajúci do batožinového priestoru teplý vzduch.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

Psy sa môžu uvelebiť v luxusnom pelešteku, zahnať smäd vodou z misky, ktorá je chránená proti vyliatiu, alebo si dať niečo pod zub zo šikovného dávkovača psích maškŕt. Bezpečnosť pri preprave je zaistená pripínacím háčikom na postroj.

Počas cesty domov môže vodič a cestujúci na prednom sedadle bez problémov pozorovať svojich miláčikov pomocou inovatívnej technológie „psej televízie“. Je integrovaná do informačného a zábavného systému NissanConnect vozidla X-Trail. Umožňuje, aby sa majiteľ a pes navzájom videli na sedempalcovej obrazovke na palubnej doske a na novej desaťpalcovej LCD obrazovke nainštalovanej v batožinovom priestore. Majiteľ sa môže so psom aj rozprávať pomocou zvukového spojenia a upokojiť ho.

Zdroj: Nissan

Nadstavce sprchy a fénu sú uložené v novej výsuvnej zásuvke ľahko prístupnej z prednej časti kufra. Pridali aj nové bočné oddiely na udržanie poriadku v kufri, ktoré prídu vhod pri ukladaní maškŕt, vreciek na odpad a odloženie vôdzky. Vozidlo X-Trail 4Dogs je tiež vybavené deliacou sieťou nad zadnými sedadlami – je to bežne dostupné originálne príslušenstvo Nissan.

A nakoniec, celý kufor je čalúnený prvotriednou kožou umožňujúcou utieranie, takže akékoľvek nečistoty alebo psie chlpy sa dajú ľahko vyčistiť alebo odstrániť.

Koncept Nissan X-Trail 4Dogs v akcii si môžete pozrieť na priloženom videu:

 

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo