2018-03-13 07:35:00
Autosalón Ženeva
Autosalón Ženeva
Zdroj: © gims.swiss

Autosalón Ženeva – megagaléria z výstaviska Palexpo

Brány ženevského autosalónu bývajú otvorené pomerne dlho.

Nielen počas dňa, ale aj v počte dní, ktoré sú k dispozícii pre verejnosť. Ženevský autosalón ich zatvorí až v túto nedeľu, 18. marca. Stále je ešte čas vybrať sa na breh ženevského jazera obdivovať svetové, európske aj švajčiarske premiéry.

V tomto roku je na výstavisku menší počet hostesiek. Najmä tých pekných, pri ktorých najmä muži mali občas problém, kam sa skôr pozerať. Či na ladné krivky áut, alebo na prírodou vytvorené tvary... Pribudli však „hostesáci“, alebo ako ich automobilky nazývajú – asistenti. Majú na starosti prezentovať čo najviac informácií o jednotlivých modeloch priamo na mieste. Trend, ktorý trocha mení zaužívané postupy.

Zdroj: © gims.swiss
Zdroj: © gims.swiss

Automobilky sa dnes radšej neprezentujú, ak nemajú výrazné, či významné novinky. Volia buď formu osobitej prezentácie, aby ich modely nezapadli v množstve prezentovaných modelov.

Neplatí to tak vždy práve pre Ženevu a niektorých výrobcov, ktorí si to nové, čo majú, chystajú práve na prestížnu ženevskú premiéru. Autosalón v Ženeve totiž patrí so svojou 88 ročnou tradíciou k najväčším stáliciam na automobilovom výstavnom nebi. Koná sa každú jar, na rozdiel od jesenných európskych autosalónov. Paríž a Frankfurt sa totiž striedajú a každý z nich býva každé dva roky.

Zdroj: © gims.swiss
Zdroj: © gims.swiss

Ale späť na výstavisko Palexpo. Šesť hál zo siedmych bolo plných aj tento rok áut, sem-tam motocyklov, ale aj iných vystavovateľov. Bolo však trocha cítiť, že pár automobiliek tento rok  neprišlo. V siedmej hale je už tradične autopríslušenstvo, doplnky, garážová technika. Prejsť to všetko je výkon hodný atléta, najmä ak na to máte iba niekoľko hodín.

Zdroj: © gims.swiss
Zdroj: © gims.swiss

Napriek tomu sme pre vás pripravili veľkú fotogalériu, v ktorej nájdete naozaj všetko – od nových modelov po hostesky, od predstavovania premiér po atmosféru výstaviska a jednotlivých výstavných plôch.

Ženeva nie je na konci sveta, no ani najbližšie. Ak sa chystáte na podobné podujatia bližšie, máte možnosť si prejsť virtuálne jednotlivé výstavné expozície. Tak sa do toho môžete pustiť v pohodlí z domu. Klikajte a prezerajte...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Jozef Vydra , ©gims.swiss

Komentáre k článku


Stream naživo