2020-02-16 06:35:00
Na 90-ke jazdil 147
Na 90-ke jazdil 147 km/h
Zdroj: KR PZ Bratislava

Chcel asi predbehnúť dažďové kvapky, iný v obci ako na diaľnici

16. februára – Podaktorí vodiči mali byť piloti, či skôr chceli by nimi byť, ale nemôžu.

      Kompenzujú si to potom na cestách, ktoré si „mýlia“ so vzletovo-pristávacou dráhou. Tentoraz spomenieme dvoch „viťúzov“, ktorí jazdili ako o dušu. Akurát že v obci, alebo na úseku, kde je rýchlosť tiež obmedzená.

      Na ceste tretej triedy medzi obcami Gabčíkovo a Dobrohošť (okres Dunajská Streda) jazdil 45 ročný vodič na Škode s bratislavským evidenčným číslom rýchlejšie ako po diaľnici.

      Na úseku s maximálne povolenou rýchlosťou 90km/h jazdil 147. Rýchlosť tak prekročil o 57 km/h. Policajti z dopravnej polície ho vyriešili na mieste v blokovom konaní.

V obci, počas dažďa jazdil viac ako dvojnásobne rýchlo – za 800€

      Začiatkom tohto týždňa namerali dopravní policajti na ulici Jána Jonáša v Bratislave vozidlo Peugeot s bratislavským evidenčným číslom. Vodič vozidla prekročil v tomto úseku maximálnu dovolenú rýchlosť o 73 km/h – namerali mu rýchlosť 123 km/h.

      Vidno to aj na videu, ktoré zverejnila Polícia bratislavského kraja na svojej stránke na sociálnej sieti.

      Vodiča od rýchlej jazdy neodradil ani dážď, kedy naopak treba na cestách zvýšiť opatrnosť a svoju jazdu prispôsobiť stavu a povahe vozovky. Za tento priestupok mu na mieste uložili blokovú pokutu vo výške 800 €.

Poznámka redakcie: Dúfajme, že vďaka primeranej „odmene“ zo strany policajtov to oboch vodičov odradí od podobných „nácvikov“ na letecké dni. Mimochodom, títo dvaja „piloti“ by sa k pilotnému preukazu na veľké lietadlá zrejme nikdy nedostali. Keby aj, asi by rýchlo dolietali. V pilotnej kabíne treba dodržiavať predpisy viac ako na ceste. Kto pochybí, dolieta skôr, ako by chcel...


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo