2018-08-12 12:30:00
Ruské vojačky krotia techniku
Ruské vojačky krotia techniku
Zdroj: auto.vesti.ru

VIDEO: To ste ešte nevideli – ruské vojačky krotia ťažkú techniku

Nákladná technika v enžných rukách... Rusko ukázalo, čo dokážu ženy v službách armády

Ministerstvo obrany Ruskej federácie zverejnilo dokument, v ktorom je zachytená príprava príslušníčok ozbrojených síl na armádnu súťaž. Nežné pohlavie ovláda dokonale ťežkú techniku. A hoci je jasné, že ide o zinscenovaná dokonalosť, nie je to žiadny žart, či virálne video. Rusi to myslia smrteľne vážne.

Služba žien v ruskej armáde nie je nič zvláštne. Veľmi veľa žien vstúpilo do armády ešte počas druhej svetovej vojny. Odvtedy nie je nič výnimočné, že ženy rovnako ako muži slúžia v rôznych častiach ozbrojených síl. Tentoraz však ruské ministerstvo obrany využilo silu marketingu a na daapolminútovom videu propaguje dámsky oddiel vojenského útvaru, ktorý sa pripravuje na živú ukážku techniky počas Medzinárodného vojensko-technického fóra Armia 2018.

Súčasťou tejto veľkolepej akcie sú aj preteky, ktoré poriadne preveria schopnosti posádok. Ruské ženy – vojačky majú byť dokonale pripravené ukázať, že sa vyrovnajú svojim kolegom vojakom v plnej poľnej.

Zdroj: auto.vesti.ru

Samozrejme rýchlo odhalíte, že nejde o dokument, ale pekne pripravenú reklamu. Vo videu sa objavuje školenie žien so starostlivo urobeným mejkapom a s nalakovanými nechtami. Že sú oblečené do uniforiem a ťažkých topánok, je akosi „samozrejmé.“ Vzhľadovo veľmi dobre upravené dámy ukazujú, ako krotia ťažké vozidlá. Či je to Elena, Irina, Oksana, alebo Anastasija – na KamAZ-e, či UAZ-e. Dávajú tak na vedomie, že, testosterón sa v Rusku vyskytuje bez ohľadu na pohlavie.

Zdroj: auto.vesti.ru

Ak k tomu prirátame dynamický, akčný strih videa a rovnakú hudbu podporenú skokmi, brodmi a prejazdom prekážok terénnych Kamazov, musíte byť presvedčení, že je to malina. Veď ak to zvládnu nežné polovičky, tak to nemôže byť nič náročné. Napríklad pripojiť valník trvá šikovným vojačkám len pár sekúnd. Koniec videa ešte vrcholí detailnými portrétmi so zelenou technikou za chrbtom, spoločné objatie všetkých štyroch žien v uniforme. Prezident Ruskej federácie môže byť spokojný – takto by sa o neho jeho dievčatá postarali...

Dnes sa už zmenšujú rozdiely medzi mužmi a ženami, veľa žien je vo funkcii veliteliek, kde zastanú rovnako dobre prácu vojakov. Ruská ilúzia reality sa nám zdá byť ale veľmi prifarbená, ak nechce  povedať, že je prehnaná. Uvdomme si však, že video pochádza z Ruska, kde sa vyobrazené hodnoty uznávajú vo veľkom. Ženy, ktoré vynikajú v mužských povolaniach považujú už dávno – a teraz sa to nezmenilo – za národné hrdinky...


ZDROJ: auto.vesti.ru

Komentáre k článku


Stream naživo