2015-01-18 04:09:00
Motokros na snehu
Motokros na snehu

VIDEO: Keď sa motokrosár vyberie lyžovať sa, motorku berie so sebou

Pokoriť panenské snehom pokryté svahy možno na lyžiach, skateboarde, ale aj na niečom hlučnejšom.

Jasné, na motorke. Stačí celkom nenáročná úprava, keď sa predné koleso motokrosového motocykla nahradí špeciálnou lyžou a na svete je zvláštny kríženec motocykla a snežného skútra.

Aby však mal viac z vlastností snežného špeciálu, treba vymaniť aj zadné koleso za špeciálny snehový kit. To je výmena kolesa za snehový pás, ktorý umožní, aby sa motocykel nezabáral do snehu a mal zároveň ťah na šmykľavom povrchu.

Dnes sa už takéto doplnky pre priaznivcov jednej stopy aj na snehom pokrytom povrchu dodávajú a záujemcovia si podobný kit dokážu namontovať na motorku aj svojpomocne.

Prečo to všetko? Nuž, zdolávať biele pláne na lyžiach, či skateboarde už mnohým vyznávačom adrenalínových zážitkov nestačí. Snežný skúter je veľký, ťažký, drahý. Preto je vhodnejšou alternatívou „snehocykel“. Pozrite sa, ako dokáže majster dvoch kolies ovládať motokrosový špeciál prerobený na jazdu po snehu:

 

A keby vás zaujímalo, ako sa vlastne dá motokrosová motorka prerobiť na prostriedok, ktorý prekonáva snehové svahy, previsy a záveje, máme pre vás ešte jedno náučné video. Ale aj pri ňom si prídete na svoje...

Jozef Vydra
ZDROJ: lightworkscreative.tv

Komentáre k článku


Stream naživo