2014-06-05 04:49:26
Policajti sa nažia dobehnúť
Policajti sa nažia dobehnúť auto, ktoré prekračuje rýhlosť 220 km/h.
Zdroj: Chorvátska polícia

VIDEO: Chorvátski policajti zverejnili, ako sa Maďar v BMW rútil po diaľnici šialenou rýchlosťou

Chorvátski policajti mali čo robiť, aby dostihli vodiča v luxusnom BMW. Na dovolenku už nepocestuje.

Dovolenkári pozor! Odstrašujúci príklad, ako necestovať k moru. Príslušníci policajnej „kobry“, teda diaľničného oddelenia polície vo Varaždine zadržali 44 ročného vodiča BMW.

Museli poriadne „pošibať kone“, aby dostihli vodiča v luxusnom BMW. Na dovolenku už nepocestuje.

Policajti diaľničného oddelenia polície vo Varaždine zadržali 44 ročného vodiča BMW. Maďarský občan sa rútil v pondelok predpoludním okolo 09:45 na diaľnici A 4 neďaleko Varaždina rýchlosťou vyše 220 km/h na úseku, kde bola rýchlosť značkami obmedzená na 100 km/h. Maďar išiel od Záhrebu, keď ho zachytila hliadka. Začala sa naháňačka, ktorá trvala pár kilometrov a policajné auto muselo vyvinúť rýchlosť až 245 km/h, aby ho dostihlo.

Zdroj: Chorvátska polícia

Polícia však bola úspešná a vodič auta spomalil a nakoniec zastavil, ako vidno aj na záberoch z policajného vozidla. Bol obvinený za priestupky v rámci bezpečnosti cestnej premávky. Ako polícia uvádza, použila v jeho prípade ochranné opatrenie, ktorým sa zakazuje používanie zahraničných vodičských oprávnení na chorvátskom území počas nasledujúcich 12 mesiacov.

Tvrdý trest? Ani nie. V takom Fínsku by zaplatil (podľa výšky príjmu) takú „pálku“, že by sa z toho asi nespamätal. Takto vlastne nebude môcť cestovať na dovolenku na chorvátske pobrežie za volantom auta.

Poučenie? Ak sa chystáte aj tento rok na dovolenku v Jadranskému moru, dodržiavajte predpisy a dopravné značenie. Namiesto dovolenkovania v teple a pri vode si môžete užiť netradičný chládok.

Get Adobe Flash Player. Embedded with the help of embed-swf.org.

Jozef Vydra
ZDROJ: Chorvátska polícia

Komentáre k článku


Stream naživo