2023-11-20 10:20:00
Ford Mustang GT California
Ford Mustang GT California Special
Zdroj: Ford

Ford Mustang GT California Special čerpá inšpiráciu v roku 1968

Ford Mustang má každú chvíľu nejakú špeciálnu sériu. Aspoň to tak bolo v generácii, ktorá je ešte stále dostupná na našom trhu.

A v podobnej stratégii bude pokračovať aj nástupca. Ten už sa veselo predáva za Atlantikom a už pár kúskov skončilo ako sa sluší, v dave, stĺpe a všeličom inom. Veď výkonné auto za rozumnú sumu neznamená automaticky dobrého šoféra. Ale späť k téme, prichádza nová verzia California Special.

Označenie California Special sa už v niekoľkých generáciách objavilo, ale pôvodne bolo na modeli z roku 1968, ktorý poskytol inšpiráciu aj tomu najnovšiemu prevedeniu. Nová verzia však, na rozdiel od modelu, ktorý sa stále ešte predáva u nás, bude dostupná ako kabriolet, ale aj ako kupé. Takisto bude na výber z dvoch prevodoviek, buď zvolíte manuálnu šesťstupňovú, alebo desaťstupňový automat.

Ale nové možnosti sú stále v tieni toho, ako auto vyzerá. Aj v šesťdesiatych rokoch mal Mustang modré akcenty, na tom sa nič nemení. Dajú sa nájsť nielen na maske chladiča, aj keď tieto detaily sú trochu kontroverzné a pôsobia jemne ako dedinský tuning. Modré sú aj nálepky na boku. Zvonka ešte môžete zvoliť Rave Blue aj na diskoch, ale tie musíte chcieť, štandardne sú lakované tmavou sivou Carbonized Gray.

Zdroj: Ford

Ford pri úpravách California Special siahol aj do interiéru. Je čalúnený modrou a čiernou kožou, pričom prešívanie na sedadlách je sivou a modrou niťou. Rovnaké nite našli uplatnenie aj na volante a stredovej lakťovej opierke. Všetko teda ladí a vyzerá naozaj špeciálne. Interiér je menej extravagantný ako exteriér, to je asi fakt.

To, čo nebude na výber je motor. Pod masívnou prednou kapotou bude motor V8. Veď to hovorí už použitie verzie GT ako základu pre toto prevedenie. Ak teda chcete špeciálny Mustang so zvláštnou farebnou kombináciou, tak máte celkom slušnú šancu uspieť s kalifornským špeciálom. Ale aj v tomto prípade treba triezvo uvažovať. Je to verzia, ktorá nie je, zatiaľ, nijako obmedzená a nebude do budúcna až tak cenená. Bude to stále len klasický Mustang s pár modrými doplnkami.

Ak by ste sa pre tento Mustang GT/CS rozhodli, tak si pripravte naviac 1995 amerických dolárov oproti GT Premium. Na našom trhu ešte najnovšia generácia Mustangu dostupná nie je.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo