2018-12-04 04:10:00
Škoda SCALA street art
Škoda SCALA street art
Zdroj: Škoda auto

FOTO+VIDEO: Škoda SCALA odhalená, aj keď vlastne nie...

Škoda Auto oficiálne predstaví svoju novinku už tento týždeň – vo štvrtok v Tel Avive.

Takže ukázať ju vopred odhalenú by bolo predčasné a kontraproduktívne. Urobila to teda veľmi sofistikovane a zároveň šalamúnsky: ponúkla model SCALA zamaskovaný tak, že splýval s okolím. Teda bol tam, ale akoby ani nebol. Najprv si ho totiž nikto ani len nevšimol.

Takéto riešenie zodpovedá napríklad rozprávke o rybárovej dcére, ktorá mala prísť za kráľom oblečená, aj neoblečená a priniesť dar – nedar. „Obliekla“ si rybársku sieť a mala vrabca, ktorý po otvorení klietky uletel...

Škoda výrazne promuje svoj nový model, ktorý sme už vlastne videli – ako Škoda Vision RS, ale oficiálne ako Škoda SCALA ešte nie. Postupne odhaľuje jednotlivé fragmenty – naposledy interiér. Teraz zašla ešte ďalej a ukázala auto v Prahe pri takzvanej Lennonovej stene v blízkosti Karlovho mosta. Nový kompaktný model, ktorý tento týždeň oslávi svetovú premiéru v Tel Avive, sa stal turistickým magnetom.

Čo vyzerá ako bežná mestská plocha pre graffiti, má svoj vlastný zvláštny príbeh a nesie meno Johna Lennona. Spevák bol hrdinom československej mládeže v čase, keď bola počas komunizmu v bývalom Československu západnej hudba zakazovaná. Je to miesto, ktoré symbolizuje odvahu v bývalom Československu pred pádom Železnej opony. V čase pred rokom 1989 ľudia písali na túto stenu odkazy a posolstvá plné túžby po slobode či mieri, ako poctu Johnovi Lennonovi, hoci vtedajší komunistický režim také prejavy potláčal.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Pražská Lennonova stena je dodnes miestom, kde sa môže prejaviť ktokoľvek, kto na to má odvahu. Odvaha je aj neoddeliteľnou súčasťou street-artových umelcov.V tomto videu sa pri Lennonovej stene zišli dvaja ľudia, ktorí vo svojich životoch mali odvahu urobiť krok do neznáma: Chemis, street artista z Prahy a Dave Krugman, fotograf a influencer z New Yorku. Stretli sa na tomto mieste, aby vytvorili spektakulárne video, ktoré prepája symboliku miesta s novým vozidlom Škoda Scala, ktoré s nimi účinkuje v unikátnom maskovaní.

Prečo SCALA pri tomto múre? Predstavuje pre značku Škoda odvážny krok vpred, hodlá stanoviť nové štandardy v oblasti technológií, bezpečnosti a dizajnu v triede kompaktných vozidiel. Viac budeme vedieť už vo štvrtok – priamo na Mikuláša. Odhalenie novinky značky Škoda budete môcť sledovať aj v priamom prenose.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo