2018-11-29 11:40:00
Škoda Scala interiér
Škoda Scala interiér
Zdroj: Škoda auto

Škoda SCALA: prvé oficiálne fotografie interiéru

Týždeň pred svetovou premiérou v Tel Avive predstavuje Škoda Auto prvé fotografie interiéru vozidla Škoda SCALA.

Nový koncept interiéru českej značky sleduje výtvarný smer, ktorý vytýčila štúdia Škoda VISION RS. SCALA tento dizajn prvýkrát uvádza v sériovom automobile značky Škoda a vytvára pre značku typickú súhru ergonómie a emócií.

Elementárnou súčasťou sú pritom vysoko umiestnený centrálny displej v zornom poli vodiča a novo tvarovaná prístrojová doska.

Zdroj: Škoda auto

Norbert Weber, vedúci dizajnu interiéru spoločnosti Škoda Auto O, hovorí: „Nová Škoda SCALA je prvým sériovým vozidlom, v ktorom realizujeme náš nový koncept interiéru a spolu s novými farbami a materiálmi zavádzame aj modernizovaný dizajnový jazyk. Premiéra modelu SCALA je počiatkom novej identity značky Škoda ktorá je emocionálna a zároveň funkčná.“

Zdroj: Škoda auto

Ústredným bodom konceptu interiéru modelu Škoda SCALA je obrazovka s uhlopriečkou až 9,2 palca, najväčšia vo svojom segmente, na ktorú dobre vidí nielen vodič, ale aj spolujazdec. Voľne stojaci displej je lemovaný linkou, ktorá sa odvoláva na línie kapoty. Táto línia pod displejom okrem toho tvorí aj ergonomickú oporu pre ruku, ovládajúcu dotykovú obrazovku.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Aj ovládanie klimatizácie v stredovom paneli a tlačidlá pre systém štart-stop, voľbu jazdného profilu, alebo parkovacieho asistenta priamo pred radiacou pákou, sú vo vodičovom dosahu. Bočné výduchy ventilácie siahajú až k dverám a posilňujú optickú šírku a veľkorysý dojem priestrannosti.

Prístrojová doska a výplne predných dverí majú kvalitný mäkčený povrch s novou špecifickou štruktúrou. Napodobňuje kryštalické štruktúry a v budúcnosti bude pre štýl značky Škoda typická.

Svetová premiéra nového modelu ŠKODA SCALA bude 6. decembra 2018 v Tel Avive (Izrael) a bude sa priamo prenášať na ŠKODA storyboardy a prostredníctvom kanálov značky Škoda na sociálnych sieťach.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo