2013-06-06 16:30:00
Lexus IS 250
Nová generácia Lexus IS 250 je vybavenejšia a lacnejšia ako predchádzajúca.
Zdroj: Lexus

Lexus, divízia prémiovej značky spoločnosti Toyota uvádza: nový Lexus IS 250

V hlavných úlohách: nová generácia modelu IS 250 vo výbavách Comfort, Executive, F Sport a Premium.

Nový model IS 250 má pod kapotou zážihový vidlicový šesťvalcový motor V6 so zdvihovým objemom 2 499 cm3, reťazovým rozvodom DOHC a 24 ventilmi má výkon 152 kW (207 k) pri 6 400 ot./min. Maximum krútiaceho momentu je 250 Nm pri 4 800 ot./min. S pohonom zadných kolies zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 8,1 s a dosahuje najvyššiu rýchlosť 225 km/h. Priemerne pritom spotrebuje 7,3 l/100 km.

Pohonná jednotka sa vyznačuje mimoriadne nízkou hmotnosťou a malými rozmermi. Využíva priame vstrekovanie D-4 a premenlivé časovanie ventilov Dual VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent). Model IS 250 je dostupný so šesťstupňovou automatickou prevodovkou Super ECT s jemným odstupňovaním prevodových stupňov, ktorá je vybavená funkciou sekvenčného radenia v manuálnom režime. Prináša množstvo technických vylepšení, ako napr. rýchlejšie preraďovanie jednotlivých stupňov, rýchlejšie premostenie meniča krútiaceho momentu a používanie automatických medziplynov pri podraďovaní. Podporuje rôzne jazdné režimy, ktoré sa nastavujú prepínačom funkcie Drive Mode Select.

Lexus IS 250 so širokou základnou výbavou Comfort je v ponuke za cenu 31 900 € vrátane  DPH. Napriek bohatšej výbave je pritom o 3 600 eur lacnejší ako predchádzajúci model.

V interiéri nového modelu IS 250 si môžete užiť atmosféru sedanu, ktorý kombinuje vyspelý ergonomický dizajn s precízne spracovanými detailmi v štýle značky Lexus, ako sú drevené ozdobné obloženia či pekne spracované a centrálne umiestnené analógové hodiny. Model IS 250 je vybavený šesťstupňovou automatickou prevodovkou s páčkami radenia pod volantom pre manuálne radenie. Aby mali cestujúci maximálny komfort v danej triede aj na zadných sedadlách, je rázvor predĺžený o 70 mm. Zadné sedadlá sú delené a sklopné v pomere 60:40, čo je ideálne riešenie pre prepravu neskladných predmetov.

Zdroj: Lexus
Zdroj: Lexus

Lexus IS je v ponuke so štyrmi stupňami výbavy: Comfort, Executive, F SPORT a Premium. Už v základnom stupni výbavy Comfort je napríklad automatická prevodovka, bixenónové svetlomety a LED denné svetlá, automatická klimatizácia, štartovanie bez kľúča Smart Start, 7-palcový multifunkčný displej, prémiový audiosystém, 8 airbagov, aktívna kapota motora, alebo asistent rozjazdu do kopca. Ďalšie stupne výbavy Executive, F SPORT a Premium dodávajú vozidlu výraznejší vzhľad, prinášajú do interiéru materiály najvyššej kvality, špičkové ozvučenie s audiosystémom Mark Levinson s 15 reproduktormi vyvinutým špeciálne pre nový model IS, alebo ďalšie elektronické systémy využívajúce najnovšie moderné technológie. Zvyšujú tak úroveň pohodlia a radosti z jazdy v novom modeli Lexus IS. Pre paket F SPORT bolo špeciálne naladené odpruženie predných aj zadných kolies a rovnako aj elektrický posilňovač riadenia (EPS). Výsledkom je lepšia ovládateľnosť modelu IS bez negatívnych vplyvov na kvalitu jazdy.

Jozef Vydra
ZDROJ: Lexus

Komentáre k článku


Stream naživo