2016-06-20 10:55:00
Navigačná aplikácia Sygic informuje
Navigačná aplikácia Sygic informuje o cenách paliva
Zdroj: Sygic

Navigačná aplikácia Sygic informuje o cenách paliva

Nová informačná služba je spustená od 7. júna 2016 pre Android a od 14. júna 2016 pre iOS.

GPS navigačná aplikácia Sygic, ktorú používa viac ako 130 miliónov ľudí na celom svete, predstavila novú funkciu.  Sygic ponúka vodičom informácie o cenách paliva, pomocou ktorých budú môcť odhadnúť spotrebu a cenu paliva pri cestovaní. Používatelia budú mať prístup k cenám paliva v reálnom čase.

Vďaka možnosti zadania údajov o svojom vozidle budú cenové odhady ešte presnejšie. Služba Ceny paliva je spustená v Európe (okrem Bulharska, Chorvátska, Spojeného kráľovstva, Írska, Belgicka, Holandska, Luxemburska a Slovinska, ktoré budú pridané čoskoro), v Spojených štátoch amerických a v Kanade, pričom prémioví používatelia aplikácie dostanú túto funkciu zadarmo. Nová informačná služba získava informácie od poskytovateľa Oil Price Information Service (OPIS).

 „Táto nová funkcia vodičom umožní dôkladnejšie monitorovať meniace sa ceny paliva. Pri cestovaní v oblastiach, v ktorých sú dostupné informácie o cenách paliva v reálnom čase, tak môžu ušetriť peniaze,“ hovorí zakladateľ a CEO spoločnosti Sygic Michal Štencl.

Zdroj: Sygic
Zdroj: Sygic

Vďaka spoločnosti Sygic tak môžu mať vodiči svoje výdavky na palivo pod kontrolou. Stačí zadať informácie o modeli a veku vozidla a k dispozícii majú presnejšie odhady o spotrebe paliva počas svojich ciest. Aj iné aplikácie, napríklad Mapy Google a Waze, majú podobné funkcie, no neponúkajú možnosť pridať údaje o konkrétnom vozidle. Odhady, ktoré poskytujú, sú teda menej presné.  

Navigačnú aplikáciu Sygic opísalo BBC ako jednu z najúspešnejších aplikácií na svete. Pri jej stovkách miliónov používateľov po celom svete je jasné, prečo získala takýto prívlastok. GPS služby používa vo svojich zariadeniach globálne 74 % zo všetkých vlastníkov smartfónov. Spoločnosť Sygic teraz prináša tejto veľkej skupine obyvateľstva nové užitočné prostriedky.

Zdroj: Sygic

Jozef Vydra
ZDROJ: Sygic

Komentáre k článku


Stream naživo