2015-07-13 14:02:51
Škoda Rapid je úspešný
Škoda Rapid je úspešný model značky
Zdroj: Škoda auto

Škoda pripravuje aj model Rapid Spaceback ScoutLine

Škoda Rapid je k dispozícii ako liftback aj ako hatchback a v súčasnosti predstavuje druhý najsilnejší modelový rad značky Škoda.

Model Škoda Rapid Spaceback, predstavený na jeseň roku 2013, je mimoriadne úspešný: Od uvedenia na trh dodala Škoda zákazníkom v Európe už viac ako 105 000 vozidiel radu Rapid Spaceback a v roku 2014 už 72400 týchto áut - deväťkrát viac ako v predchádzajúcom roku. Za prvých päť mesiacov tohto roka dodala Škoda zákazníkom na celom svete 91 400 automobilov Škoda Rapid, čo je medziročne nárast o 12,3 %. V roku 2014 rozšírila Škoda ponuku o športovo ladenú verziu Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo.

Teraz na vybraných trhoch pribudne v ponuke nová Škoda Rapid Spaceback tiež ako paket príslušenstva vo vyhotovení ScoutLine. Poznávacím znamením je elegantný outdoorový vzhľad, výrazné plastové kryty, 16palcové alebo 17-palcové hliníkové kolesá a ďalšie dizajnové prvky. Už na prvý pohľad boduje paket so svojím dobrodružne ladeným vzhľadom.

Predné a zadné nárazníky majú výrazné nástavce, ktoré sú lakované štruktúrovanú
čiernou matnou farbou, stredové diely potom reflexnou striebornou farbou. Z boku chránia karosériu plastové kryty prahov a lemy blatníkov, ktoré sú tiež lakované štruktúrovanou
čiernou matnou farbou. K paketu sa ponúkajú strieborné šestnásťpalcové kolesá z ľahkých zliatin v dizajne ,Rock ', alebo sedemnásťpalcové kolesá v dizajne ,Camelot'. Kryty vonkajších spätných zrkadiel sú lakované v reflexnej striebornej farbe. K dispozícii je celá farebná paleta modelu Škoda Rapid Spaceback vrátane fleetovej farby zelená Pistachio.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto


Škoda Rapid Spaceback ScoutLine je (s výnimkou verzie GreenLine) v ponuke so všetkými agregátmi, ponúkanými pre východiskový model: s tromi zážihovými motormi (66 kW/90 k, 81 kW/110 k a 92 kW/125 k) a s dvoma vznetovými motormi (66 kW/90 k a 85 kW/116 k). Všetky spĺňajú emisnú normu Euro 6 a sú sériovo vybavené systémom štart-stop a rekuperáciou brzdnej energie. Škoda Rapid Spaceback ScoutLine bude uvedený na vybraných trhoch v priebehu roka 2015.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo