2015-07-03 08:40:00
Škoda Rapid Spaceback Monte
Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Zdroj: Škoda auto

Škoda vyrobila už 500 000 automobilov modelového radu Rapid

Jubilejný automobil, Škoda Rapid Spaceback v červenej farbe, dnes zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode spoločnosti Škoda v Mladej Boleslavi.

Škoda Rapid je k dispozícii ako liftback aj ako hatchback  a v súčasnosti predstavuje druhý najsilnejší modelový rad značky Škoda. 

Škoda Rapid prišla na európske trhy v roku 2012 ako liftback, Škoda Rapid Spaceback koncom roka 2013 ako kompaktný hatchback. Od roku 2011 Škoda predáva aj špeciálnu verziu modelu Rapid v Indii. S uvedením modelu Škoda Rapid, ktorý výrobca označoval za novú triedu značky Škoda, doplnil ponuku v segmente kompaktných automobilov medzi radmi Fabia a Octavia. Rapid Spaceback, predstavený o rok neskôr, znamenal vstup do strategicky dôležitého segmentu kompaktných hatchbackov.

Model Škoda Rapid Spaceback, predstavený na jeseň roku 2013, je mimoriadne úspešný: Od uvedenia na trh dodala Škoda zákazníkom v Európe už viac ako 105 000 vozidiel radu Rapid Spaceback a v roku 2014 už 72400 týchto áut - deväťkrát viac ako v predchádzajúcom roku. Za prvých päť mesiacov tohto roka dodala Škoda zákazníkom na celom svete 91 400 automobilov Škoda Rapid, čo je medziročne nárast o 12,3 %. V roku 2014 rozšírila Škoda ponuku o športovo ladenú verziu Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo.

Rapid a Rapid Spaceback patria medzi najobľúbenejšie modely aj na slovenskom trhu. Doteraz dodala Škoda slovenským zákazníkom 5 139 vozidiel modelu Rapid (11/2012 – 5/2015) a 4 221 kusov verzie Rapid Spaceback (10/2013 – 5/2015). Ako je pre značku Škoda typické, bodujú oba modely Rapid dostatkom priestoru, vysokou funkčnosťou, modernou technikou a radom inteligentných riešení aj dizajnom. Rapid aj Rapid Spaceback získali za vynikajúci produktový dizajn medzinárodne uznávané ocenenie Red Dot Design Award.

Zdroj: Škoda auto

So štartom nového modelového roku Škoda zlepšila modelový rad Rapid. Od mája sú v ponuke nové moderné systémy infotainmentu. Pomocou rozhrania SmartLink možno Rapid po prvýkrát prepojiť so smartfónom. Rozhranie SmartGate, vyvinuté v spoločnosti Škoda Auto, umožňuje smartfónom sťahovať niektoré dáta vozidla a využívať ich vo vlastných aplikáciách. Rapid aj Rapid Spaceback ponúkajú vo voliteľnej výbave rad nových asistenčných systémov a prvkov výbavy. Patrí medzi ne Front Assist, multikolízna brzda, asistent pre stabilizáciu prívesu, identifikácia únavy vodiča, signalizácia vzdialenosti pri parkovaní vpredu aj vzadu, LED svetlá pre denné svietenie, Light Assistant a systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania KESSY.

Model je jedným z pilierov rastovej stratégie značky Škoda. Okrem výroby v hlavnom závode značky v Mladej Boleslavi sa Rapid vyrába aj v závodoch I-Čeng (Čína), Kaluga (Rusko) a Pune (India).

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo