2014-06-17 10:59:00
Na dovolenku choďte spokojne
Na dovolenku choďte spokojne a poistení

Na dovolenku odíďte spokojne a užite si ju bez problémov vďaka poisteniu

Kúpili ste si nové vozidlo a chystáte sa ho v lete prevetrať na svojej tradičnej ceste na dovolenku?

Ak pôjdete za vysneným odpočinkom k moru, čaká vás dlhá cesta, na ktorej vás môže prekvapiť mnoho nástrah. Koniec koncov na najbližšiu pláž v Chorvátsku je to viac ako šesť hodín jazdy. Preto je dobré pripraviť na cestu nielen svoje vozidlo a zaistiť potrebnú výbavu, ale zabezpečiť si pokojný spánok aj pre prípad neočakávaných udalostí na trase. Teda poistiť sa.

Aj keď si to človek nepraje, stať sa môže čokoľvek. Možno ste už počuli historky o ukradnutom aute z parkoviska pred hotelom, alebo dokonca o haváriách, pri ktorých došlo k totálnej škode. Vtedy je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Lepšie je využiť poistné produkty, ktoré sú k dispozícii na trhu. Reč nie je len o klasickej podobe PZP, či havarijného poistenia, ale aj o doplnkovom poistení akým je napríklad GAP.

Poistenie EuroGAP funguje ako komplexné zaistenie vozidla, pretože vďaka nemu nestratíte ani cent z obstarávacej ceny. Chráni tak investíciu do automobilu v prvých rokoch od kúpy, kedy je pokles ceny najrýchlejší. Ak v týchto rokoch príde k totálnej škode pre haváriu, živelnú udalosť, alebo odcudzenie, dorovná poisťovňa QBE, ktorá tento produkt ponúka, rozdiel medzi aktuálnou všeobecnou hodnotou vozidla a jeho obstarávacou cenou. Tiež je možné pripoistiť náhradu spoluúčasti, ktorú klient platí pri plnení z havarijného poistenia.

Ak splácate svoje vozidlo cez operatívny leasing, poistenie GAP je obzvlášť dôležité. Existuje produkt LeaseGAP, ktorý Vás chráni pred prípadným dlhom voči leasingovej spoločnosti. Náhrada škody z havarijného poistenia totiž nemusí pokryť celý Váš dlh a môžete sa dostať do finančných problémov.

Každý rok v lete sa dáva do pohybu prakticky celá Európa. Hustejšiu premávku na európskych diaľniciach často dopĺňajú aj uzávierky ciest, ktoré komplikujú premávku a zvyšujú riziko nehody. Nikdy teda dopredu neodhadnete, čo Vás čaká na ceste do cieľovej destinácie. Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch, a môžete sa stretnúť aj so živelnou pohromou, ktorej výsledkom môže byť totálna škoda. Skrátka -  môžete sa stretnúť s hocičím. S poistením GAP ale urobíte krok k tomu, aby ste si dovolenku vychutnali naplno.

red
ZDROJ: QBE

Komentáre k článku

Stream naživo