2024-02-22 20:35:00
Vodič dodávky prežil napriek
Vodič dodávky prežil napriek nárazu vlaku
Zdroj: tmz.com

Dodávku na priecestí roztrhal vlak v rýchlosti 120 km/h. Zverejnili VIDEO z kabíny

Neuveriteľné šťastie mal kuriér a zároveň vodič dodávky, ktorý nezastal na stopke pred priecestím.

Priecestia sú nekončiacim problémom a rizikom. Kým v niektorých krajinách sa nemôžete spoľahnúť ani na svetelnú signalizáciu, inde fungujú svetlá na priecestiach spoľahlivo. Priecestia bez závor a bez svetelnej signalizácie sú najväčším problémom nielen u nás. Stačí chvíľka nepozornosti, nezastavenie na stopke, nedostatočný rozhľad a škody za tisíce eur sú najmenším problémom. Stret vozidla s vlakom na priecestí obvykle končí smrťou posádky automobilu a veľkými škodami na majetku.

Incident z nasledujúceho videa sa odohral ešte koncom roka 2021 v Milwaukee v USA. Vodič doručovateľského vozidla firmy Amazon prichádzal na priecestie po ceste, ktorá niekoľko stoviek metrov smerovala súbežne s traťou. Následne vyústila do nechráneného priecestia so značkou Stop. Vodič dodávky RAM, ktorá je vlastne len preznačený Fiat Ducato prichádzal k priecestiu pomaly, rozhliadol sa, no na stopke úplne nezastavil. Zo smeru, z ktorého prichádzal sa k priecestiu šinul vlak rýchlosťou, ktorá podľa miestnych TV správ dosahovala rýchlosť takmer 80 MPH (128 km/h). Vodič dodávky prichádzajúci vlak uvidel až v momente, keď s vozidlom vošiel do dráhy vlaku. Trúbiaci vlak taktiež začul až krátko pred nárazom, keďže na jedno ucho nepočuje. Ako si vlak všimol, dupol na plyn v snahe dostať sa čo najďalej, no posunul sa iba toľko, aby vozidlo vlak zasiahol presne za kabínou. Vďaka tomu si zachránil život a zo stretu s vlakom odišiel iba otrasený.

Nasledujúce video zachytáva záber z dvojsmernej kamery umiestnenej na čelnom skle. Z videa dobre vidieť, že vodič mal prichádzajúci vlak chvílu v "slepom" uhle. Ak by ale zastal a rozhliadol sa, pravdepodobne by ho uvidel. Je však zarážajúce, že vlaky prechádzajú cez nechránené priecestia bez signalizácie takouto rýchlosťou.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TMZ.com

Komentáre k článku


Stream naživo