2023-12-19 17:07:00
Nový prototyp ruského elektromobilu
Nový prototyp ruského elektromobilu Amber. Do výroby už o dva roky
Zdroj: telegram/Autopotok, nakedscience.ru

Toto je čo za príšeru? Pozeráte sa na prototyp nového ruského elektromobilu

Dizajn nie je všetko, povedali si inžinieri v Rusku a postavili auto, kde dizajn nie je podstatný.

Akú má asi budúcnosť elektromobilita v krajine s takmer nevyčerpateľnými zásobami ropy a zemného plynu? Akú, akú? Takúto!

Pozeráte sa na prototyp elektromobilu zvaného Amber. Do výroby má ísť už o necelé dva roky a vyrobiť sa ročne má cez 60-tisíc týchto krásnych stvorení.

Informácie o novom prototype pochádzajú z Telegramu. Kanál Autopotok priniesol fotky a aj pár info. Vývoj nového elektromobilu má pod palcom Avtotor spolu so štátnym Rosatomom. Zatiaľ však okrem dizajnu nič nenaznačuje, že by toto auto malo na výrobu elektriny používať jadrový reaktor...

Neobvyklý dizajn má vozidlo preto, lebo konštruktérov zatiaľ dizajn príliš netrápi (lebo dizajn sa skrátka časom nalepí na auto a trochu sa pobúcha kladivom a je to). Účelom prototypu je otestovať platformu a elektrické komponenty v reálnej premávke, nepochybne i v poriadnej zime.

Budúcim autom by tak mal byť najmä podvozok, ostatné sa vraj poddá časom. Veriť môžeme, nemusíme, už teraz ale musíte byť zvedavý na finálny produkt. Ak vôbec vznikne a konštruktéri sa po tomto niekde záhadne nestratia... Ak si však prstom zakryjete strednú časť, ktorá je očividne najproblematickejšia, vzniknú vám celkom normálne kúsky skladačky. Tu to skrátka pôsobí tak, že niekto zobral podvozok, vrch z iného auta a celé to pozakrýval ohyzdným plastom, len aby s tým mohol ísť do ulíc. Tomu sa povie kamufláž priatelia!

Zdroj: telegram/Autopotok, nakedscience.ru


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Telegram, naked-science.ru

Komentáre k článku


Stream naživo