2023-12-18 09:29:00
Tesla Cybertruck zapadnuvší v
Tesla Cybertruck zapadnuvší v snehu
Zdroj: insta

Spásonosný Cybertruck musel zo snehu na kopčeku vyťahovať konkurent od Fordu

Video, ktoré je predčasný vianočný darček pre všetkých, ktorí majú plné zuby EV, Tesly a správ o fantastickosti Cybertrucku.

EV sú slepá ulička a Tesly sú šrot? Nech sa páči, nasledujúce video je váš predčasný vianočný darček. Choďte priamo k videu, text nižšie radšej nečítajte.

Inak by vám celá tá radosť z potvrdenia vlastných predpokladov pravdepodobne skysla a skrátka darček by stratil časť kúzla. Tak ako je to aj pri faktoch a elektromobiloch. Skrátka, čím viac faktov o elektromobiloch máte, tým menej vám môžu prísť ako slepá ulička. Ale ani to nie je informácia, ktorá je úplne žiaduca, všakže.

Tesla Cybertruck zapadla s vianočným stromčekom na korbe na cestičke v Kalifornii, ktorá je medzi veci znalými označovaná za stredne ťažký terén. Na mieste bol sneh, nejaké to blato a Cybertruck, ktorý si s tým vôbec nedokázal poradiť a pomôcť mu musel prísť spaľovací Ford Superduty, aby električku vytiahol z kaše.

Už pár dní je okolo tohto videa celkom veľký rozruch. Niekomu pripomína prvú ukážku Cybertrucku, pri ktorej sa rozbilo nerozbitné sklo - lebo doňho mlátili pred prezentáciou tak dlho a tak veľa, až sa nakoniec mikrotrhliny pospájali a sklo prasklo...

A niečo podobné je to aj tu. Tesle naozaj robí problém vydriapať sa hore kopcom. Pritom má mať dva zadné elektromotory, vpredu uzamykací diferenciál a toľko koní a ňútnmetrov, že keď sa nepohne Tesla hore kopcom, mal by sa kopec pohnúť dole kopcom a vyniesť Teslu do výšky...

Zásadný problém tejto hejterskej príležitosti je v označení na boku vozidla - RC. V preklade je to Release candidate, teda predsériový kus, ktorý ešte slúži na testovanie, vychytávanie múch a nemá všetky atribúty na to, aby mohol byť odovzdaný zákazníkom - zavedené automobilky tieto autá po dokončení testov zošrotujú, pretože by sériovému modelu len robili hanbu (ako to robí Tesla však neviem). Auto sa nevyškriabalo hore preto, lebo elektronika nefungovala ako mala - predný diferák nedokázala uzamknúť a zlyhala tiež kontrola trakcie. Navyše auto ešte nemá ani žiadne úchyty a viacero ďalších vymožeností, takže privolaná pomoc musela Cybertruck ťahať "jemne" a lano uviazať o nápravu. Stručne a skrátka, dosť blbý nápad ísť s takýmto autom po stromček do lesa a to pre mnoho dôvodov, vrátane škodlivého PR.

Komentáre k článku


Stream naživo