2023-10-20 18:33:00
Tesla mu zachránila život
Tesla mu zachránila život
Zdroj: @mluggy/X

Hamas naňho zaútočil v aute. Auto rozstrieľali, aj tak im ušiel. Toto teroristi nečakali

Keď vám na križovatke skrížia cestu po zuby ozbrojení teroristi a začnú po vás strieľať, ak nemáte obrnené auto, nemáte veľmi šancu.

Muž, ktorého identita zostáva utajená však napriek brutálnej spŕške guliek z automatických zbraní a guľometu nielenže útok prežil, jeho auto je stále schopné jazdy. Keď teroristi z Pásma Gazy zaútočili na okolité osady, vodič tohto auta vyrazil na cestu. Mieril na miesto určenia, kde sa mal pripojiť k záchranárskym jednotkám. To sa mu už ale nepodarilo, cestu mu skrížil pikap plný ozbrojených príslušníkov Hamasu. Keď ho zbadali, okamžite začali strieľať. Podľa jeho slov pre izraelský magazín Walla  útočníci mierili so svojimi samopalmi Kalašnikov a guľometom na prednú časť vozidla, do miest, kde sa má nachádzať motor a tiež na zadnú časť vozidla, v snahe prederaviť nádrž. V rýchlosti a možno z čírej nevedomosti si nevšimli, že automobil nemal ani štandardný motor, ani palivovú nádrž. Bol to totiž elektromobil, konkrétne Tesla Model 3 s pohonom oboch náprav.

Auto v priebehu pár sekúnd trafilo vyše 100 projektilov, no muž za volantom bol schopný otočiť sa a vyraziť preč. Minimálne jedna zo strieľ prestrelila aj ľavú prednú pneumatiku, takže šance na únik sa ešte znížili. Tesla však na stlačený plyn reagovala poslušne a za pár chvíľ aj bez jednej prednej gumy dosiahla rýchlosť cez 180 km/h. Útočníci Teslu prenasledovali, no ich vozidlo tempu električky jednoducho nestíhalo a vodičovi Tesly sa podarilo ujsť. 

Medzitým si všimol, že naozaj intenzívne krváca a tak zamieril do najbližšej nemocnice, ktorá sa nachádzala 23 kilometrov odtiaľ. Nielenže teroristom ušiel, podarilo sa mu dostať do nemocnice včas. Navyše aj jeho manželka presne vedela, kde je, keďže polohu auta videla na smartfóne.

Tesla napriek brutálnemu poškodeniu je naďalej schopná jazdy. Obal batérie pravdepodobne zabránil vážnejšiemu poškodeniu batérie a dobre chránené motory medzi nápravami taktiež pravdepodobne prežili. Toto ale nevyzerá na možnosť opravy, no ako hovorí utajený vodič Tesly, aj ďalšie auto bude elektrické. A asi znova Tesla. Tvrdí totiž, že ak by to nebola Tesla, nedokázal by ísť tak rýchlo, aby im ušiel a sotva by sa vôbec dostal z miesta prepadu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: @muggy/X/insideevs.com

Komentáre k článku


Stream naživo