2023-10-09 15:10:00
Nissan Juke uviazol medzi
Nissan Juke uviazol medzi múrikmi
Zdroj: Wales News Service via walesonline.co.uk

Nissan uviazol medzi múrmi. Vodičku tam vraj poslala navigácia Plán: rozrezať auto

Vodička požičaného modelu Nissan Juke vraj slepo verila navigácii, ktorá ju poslala na úzky chodník pre peších.

Vodička pôvodom z USA sa podpísala pod incident z mesta Tenby vo Walese, keď nerešpektovala dopravné značenie v snahe dostať sa k miestnej pamätihodnosti. Pamätihodnosť bola na pláži mimo dosah bežných ciest, no niečo také bolo pre turistku z USA očividne nepredstaviteľné a pokúsila sa k pamiatke dostať autom. S novým požičaným Nissanom Juke súčasnej generácie pokračovala ďalej v ceste tadiaľ, kadiaľ ju a jej priateľku vraj smerovala navigácia. Ani čoraz užšia ulička ich nezastavila a namiesto toho, aby vycúvali, pokračovali ďalej. Až do momentu, keď auto vrazilo do starých kamenných múrov naokolo a nemohlo pokračovať ďalej. Vodička bola však neoblomná a skúšala sa z patálie dostať podľa vzoru istého anglického moderátora menom Clarkson. Keď to nešlo ďalej, skúsila viac dupnúť na plyn. Keď ani potom nie, skúsila to ešte viac. Keď to vzdala a povedala si, že treba vycúvať, auto už nedokázalo ani cúvať. A tak ho tam nechali a dvojica dám z auta vyliezla oknami a odobrali sa do hotela. Vlakom.

Nissan Juke uviazol naozaj dôkladne, navyše na mieste, kde sa podľa slov miestnych auto ešte nikdy nevyskytlo. "Nikdy nikto s autom nezašiel až tam," povedal jeden z mechanikov na mieste Stephen Lowe. Tvrdil, že múry sú inak pred takýmito pokusmi chránené zábranou, no v danom čase tam zábrana nebola.

V bežnej situácii by stačilo rozobrať múr a auto vyslobodiť, no toto nebol len tak hocijaký múr. Išlo o pamiatkovo chránený viktoriánsky múr. Jeho zbúranie, či iné poškodenie tak neprichádzalo do úvahy. Keďže však bolo auto naozaj poriadne zakliesnené, privolaní odborníci po prvotných pokusoch auto z miesta vytiahnuť, zvažovali, či nebude lepšie rozrezať ho. Nakoniec však takáto deštrukcia nebola potrebná. Pred rozrezaním skúsili uličku vyčistiť od blata a lístia, skúsili upevniť navijak inak a po 4,5 hodine pokusov sa auto nakoniec podarilo z miesta dostať bez ďalšieho poškodzovania chránených múrov.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: walesonline.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo