2023-09-03 13:24:00
Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen T-Roc je najpredávanejší... kabriolet v Európe

Nie je to úpalom, i keď možno. To čo píšem, to je pravda. I keď neuveriteľná.

Podľa dát z analýzy Dataforce zverejnenej na Automotive News Europe je T-Roc s 8732 predanými kusmi skutočne najpredávanejším kupé/kabrioletom v mesiaci júl tohto roka. Júl tradične patrí autám s otvorenou strechou a ich predaje na začiatku leta gradujú, no tento rok je úspešnejší ako bežné aj pre T-Roc. Jeho predaje išli hore o 9,6 percenta.

Ozaj, zdá sa vám, že T-Roc je crossover? Možno SUV? Ale rozhodne nie kabriolet? Nuž máte pravdu, u nás sa také niečo nepredáva, ale Volkswagen v roku 2019 skutočne predstavil kabrio verziu modelu T-Roc a aj keď na našom trhu ju v ponuke nenájdete, ďalej na západ áno a teší sa veľkej obľube. Takej veľkej, že druhé miesto obsadila legenda MX-5 od Mazdy, avšak s približne polovičnými predajmi. MX-5 si kúpilo 4570 áut, jej predaje sa zdvihli o vyše polovicu v medziročnom porovnaní.

Tretie miesto získalo krásne kupé Alpine A110 s 2155 autami. Až štvrté miesto obsadil kupé/kabriolet Ford Mustang. Predalo sa necelých 2000 áut. T-Roc cabrio patrí k unikátnym zjavom na trhu a to zákazníci zreteľne obľubujú. Prvým SUV cabrio však v novodobej ére bol Range Rover Evoque. Ten však už pár rôčkov v ponuke nie je.

Nepochybným benefitom skrytým za úspechom T-Roc Cabrio je priestrannejšia kabína, ktorá reálne odvezie štyroch, unikátny zjav i výrazne lepšie ceny vrátane ponuky menej výkonných motorizácií. T-Roc Cabrio štartuje v Nemecku na úrovni 34-tisíc eur. Pozrite si ho v priloženej galérii. Tam sa nachádza minuloročná edícia Grey, z ktorej výrobca vytvoril 999 kusov a pochopiteľne sa už všetky predali.

sts: Keď chcete priestrannejšie vozidlo, vozidlo s ľahším nastupovaním a zároveň túžite po vetre vo vlasoch, choďte MHD a otvorte si okienko. Alebo si kúpte VW T-Roc Cabrio....

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Automotive Europe

Komentáre k článku


Stream naživo