2019-01-13 13:05:00
Nissan LEAF 3.ZERO
Nissan LEAF 3.ZERO
Zdroj: Nissan

Nissan predstavil dlhší dojazd modelu LEAF a vyšší výkon

Nissan uviedol nový Nissan LEAF 3.ZERO s predĺženým dojazdom a nový LEAF e+ 3.ZERO s vyšším výkonom.

Nový Nissan LEAF je najpredávanejším elektrickým vozidlom v Európe v roku 2018 s viac ako 40 000 dodanými  vozidlami naprieč kontinentom. Nissan LEAF, ktorého sa na celom svete predalo viac ako 380 000 kusov, zostáva svetovo najpredávanejším elektrickým vozidlom od spustenia predaja v roku 2010. Nissan pokračuje vo vývoji úspešného elektrického vozidla LEAF. Predstavil dve verzie modelu LEAF 3.ZERO. Obidva modely sa dajú objednať od 9. januára 2019. 

Nový Nissan LEAF 3.ZERO bude mať 8-palcový displej informačno-zábavného systému, vhodný napríklad pre služby pripojenia, napríklad podrobnú navigáciu. K dispozícii je aj úplne nová a vylepšená aplikácia NissanConnect EV. Nový LEAF 3.ZERO je vybavený batériou s výkonom 40 kWh a má nové farby karosérie a dvojtónové farebné kombinácie.  

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

Limitovaná edícia modelu Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition, ktorý sa predstavil v Japonsku a nechýbal ani na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas, v Nevade, USA, bude pre Európu v počte iba 5000 kusov. Má vyšší výkon 160 kW (215 k) a očakávaný dlhší dojazd je – až 385 km na jedno nabitie.  Základom nového modelu LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition je batéria, ktorá využíva technológiu inteligentného napájania. Má o 25 % vyššiu hustotu a o 55 % vyššiu kapacitu. Vďaka inovatívnemu dizajnu a dôvtipnému inžinierstvu obsahuje nová batéria s vyšším výkonom 288 článkov miesto 192, ktoré sú v 40 kWh verzii.

Zdroj: Nissan

Na ceste prinesie 62 kWh batéria nového Nissanu LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition o 40 % dlhší dojazd ako nový LEAF 3.ZERO, ktorý je vybavený 40 kWh batériou. To znamená jednoznačný posun vo vývoji modelu Nissan LEAF a v praxi predstavuje ďalších 100 km pri porovnateľnom používaní.

Súčasťou vybavenia nových modelov LEAF 3.ZERO bude technológia e-Pedal aj ProPILOT. Tieto kritikmi vychvaľované technológie inteligentného riadenia zvyšujú zážitok z jazdy. Technológia e-Pedal prináša možnosť zrýchľovať, spomaľovať a zastaviť iba s použitím akceleračného pedála. ProPILOT je systém pokročilej podpory riadenia, ktorý funguje pri jazde v jednom jazdnom pruhu. Systém „hands-on, eyes-on“ umožňuje vozidlu zastaviť, opätovne naštartovať a zostať vo svojom jazdnom pruhu na cestách s vyššou rýchlosťou,  aj v dopravných situáciách vyžadujúcich nižšiu rýchlosť. Táto technológia znižuje stres a únavu pri riadení.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

Spoločnosť Nissan poskytuje osemročnú/160 000 km záruku na kapacitu batérií v nových modeloch LEAF 3.ZERO a LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition, ktorú majú aj všetky ostatné verzie Nissanu LEAF.

Cena nového Nissanu LEAF 3.ZERO sa pohybuje od 39 000 EUR, zatiaľ čo model LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition bude k dispozícii od 44 750 EUR. Obe tieto limitované verzie majú veľmi bohatú štandardnú výbavu.   

Európski zákazníci, ktorí si chcú objednať jeden z modelov, môžu svoj záujem prejaviť online, alebo navštíviť jedného z 2 000 maloobchodných predajcov Nissanu v Európe. Prvé dodávky nového Nissanu LEAF 3.ZERO sa uskutočnia v máji 2019, model LEAF e+ 3. ZERO Limited Edition sa začne dodávať v lete 2019.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo