2017-04-05 16:05:02
BMW i3 pre políciu
BMW i3 pre políciu v ČR
Zdroj: BMW

BMW i3 v policajných službách v Českej republike

BMW Group Česká republika pripravila pre Políciu ČR a vybrané mestské polície program dlhodobého bezplatného zapožičania elektromobilov BMW i3.

Česká republika tak nadväzuje na programy realizované v niekoľkých svetových metropolách. Revolučná BMW i3 je celosvetovo najúspešnejším prémiovým elektrinou poháňaným vozidlom. Je to tiež najrozšírenejší elektromobil používaný v záchranných a bezpečnostných zložkách.

BMW Group je pripravená tento model dodávať vo verziách upravených na zákazku a prispôsobených rôznemu druhu zamýšľaného používania. Tým tento automobil s karbónovou nosnou štruktúrou a vyspelými komunikačnými systémami dokáže obstáť nielen v súkromnom sektore, ale aj v oblastiach profesionálnych záchranných a bezpečnostných zborov.

BMW Group SR v spolupráci s piatimi autorizovanými BMW agentmi pripravila špeciálnu ponuku tiež pre zložky Polície ČR a vybrané mestskej polície v Českej republike. Táto ponuka má za cieľ ukázať možnosť reálneho nasadenia ekologických a čisto elektrických vozidiel pri plnení služobných povinností najmä v mestských aglomeráciách.

Zdroj: BMW

Preto je táto kooperácia navrhnutá ako bezplatná so zápožičkou na šesť mesiacov alebo do najazdenia 6000 kilometrov (podľa toho, čo nastane skôr). Ponuka je komplexná, takže jej súčasťou je napríklad kábel pre nabíjanie z rýchlonabíjacích staníc, ale aj karta Charge Now s bezplatnou tarifou. To znamená, že vozidlá možno nabíjať na väčšine verejných nabíjacích staníc úplne zadarmo - elektrinu v tomto prípade platí BMW prostredníctvom unikátneho bezhotovostného systému Charge Now. Vozidlá samozrejme majú zodpovedajúce polepy karosérie podľa konkrétneho policajného zboru.

Pre tento unikátny projekt je pripravených celkom 11 vozidiel BMW i3 s bohatou výbavou Advanced edition, ktorá má okrem iného balík služieb ConnectedDrive Services s integrovanou kartou SIM. Ponuka BMW i3 v súčasnosti zahŕňa štvoricu modelov, pre policajné zbory Českej republiky sú pripravené verzie BMW i3 94 Ah so zväčšeným akumulátorom a reálnym dojazdom až 200 km pre variant BEV a až 350 km pre variant REX. Polícia ČR bude používať tri vozidlá v Prahe a osem ich bude jazdiť v službách mestských polícií (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, 2x Ostrava, Pardubice, Písek, Zlín). Na programe sa v koordinácii s BMW Group Česká republika podieľa päť autorizovaných BMW aj agentov: ACR Auto, CARTec Group, Invelt, Stratos Auto a Synot Auto.

Zdroj: BMW
Zdroj: BMW


Odovzdávanie vozidiel Mestskej polícii prebieha v jednotlivých mestách v rozdielnych dňoch, prvé bolo v utorok 4. apríla v Zlíne. Vozidlá pre Políciu ČR budú odovzdané vo štvrtok 6. apríla za účasti policajného prezidenta Tomáša Tuhého v priestoroch spoločnosti Invelt v Prahe.

Zdroj: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo