2017-02-21 04:30:00

Neviete si nájsť polovičku? Za neúspech vo vzťahoch môže vaše auto!

Keď budete mať dobré auto, randenie bude hneď lepšie. To je ževraj zaručené... Ale aké auto, ak chcete mať úspech u opačného pohlavia?

Už roky páčikujete fotečky stovkám žien, posielate im tisíce smajlíkov, píšete im súkromné správy, ste ich internetovou oporou, všetci ste láskaví, tolerantní, no oni pri každom pokuse nemajú ani štipku pochopenia? A na čom jazdíte? Na Lade, na Žiguli, MHD? To bude asi tým...

Ale nezúfajte, máme tu prieskum, ktorý vám jasne ukáže čo robiť, na čom jazdiť a čomu sa určite vyhnúť, ak ide o vaše auto. Ak dodržíte všetky naše rady, určite zabodujete. A ak predsa nie... no... o tom až potom.

Lízingovo-finančná spoločnosť RoadLoans uskutočnila prieskum medzi ženami a mužmi s cieľom nájsť odpovede na otázky týkajúce sa príťažlivosti opačného pohlavia na základe prvého dojmu spojeného s automobilom. Dáta pochádzajú od vodičov a vodičiek v USA a získavané boli prostredníctvom výskumníkov z univerzít pre čo najvedeckejší prístup. Nie všetko je možné uplatniť aj u nás v Európe, no veľká časť aj Európanke a Európanovi čo-to napovie o preferenciách opačného pohlavia.

Podľa auta spoznáš človeka

Nuž, môžeme sa tváriť ako chceme, ale na základe automobilu hodnotíme iných až príliš často. Najviac to robia vodiči, no tiež chodci. Čo si pomyslíte o vodičovi v BMW X6 s maskáčovým polepom? A čo si pomyslíte o vodičke v obitom Citroene C1? Že on sa hrá na niečo čím nie je a že ona si vodičák kúpila?

Je to tak, v dnešnej rýchlej dobe, keď má auto skoro každý, sa pri vytváraní názoru na iných často obmedzujeme na skratkovité riešenia. Ako vyzerá, čo má oblečené, aké má topánky, či je čistý, či je prefarbená, či má napichané pery, akú má kabelku, aké má auto...

Z amerického výskumu vyšli zaujímavé dáta.

Pre ženy sú najatraktívnejší muži v čiernych autách

Pre ženy sú zaujímavejší tí muži, ktorí jazdia v čiernych, strieborných alebo červených autách. Americké ženy navyše za najatraktívnejších mužov považujú tých, ktorí jazdia v pick-upoch. Blízko za pikapmi sa umiestnili športové autá a s väčším odstupom autá typu SUV. Nasledujú sedany a hybridné/elektrické autá. Najmenej atraktívne sú MPV vozidlá a pracovné dodávky – v tomto prieskume zastúpené autom poštára... Ak si teda odmyslíme v Európe nie príliš prebádanú kategóriu pikapov, zostane nám ako najatraktívnejšia kategória áut športové vozidlá, za nimi modely SUV. Zaujme i pomerne vysoké postavenie automobilov s hybridným alebo elektrickým pohonom, samičkám to o samčekoch hovorí, že sa zaujímajú o životné prostredie a zdá sa, že sa im to celkom páči.

Muži za najatraktívnejšie považujú ženy s červenými autami

A to výrazne. Žena v červenom aute vyhráva na plnej čiare. S riadnym odstupom nasleduje čierna a strieborná farba. Pre mužov sú najatraktívnejšie ženy v športových autách, nasledujú ženy v sedanoch s rovnakým percentom ženy v SUV autách. Slušne sa ale umiestnili aj ženy v pikapoch. Mužov dokážu zaujať aj ženy vyznávajúce alternatívne pohony, avšak menej ako v opačnom garde.

Bodujú Bavoráky, Medvede a Porsche

Ak chcete zaujať samčeka, mali by ste zvážiť investíciu do jednej z vyššie uvedených značiek. Keď si muž predstavuje atraktívnu ženu, jej auto je značky BMW, Mercedes, alebo „prinajhoršom“ Porsche.

Ženy sú pritom skromnejšie. Najviac ich zaujmú muži v autách značiek Ford, Chevrolet, no určite nepohrdnú mužmi v Porsche. Značky Ford a Chevrolet sú okrem muscle cars výrazne spojené aj s pikapmi. Aj tak je ale zaujímavé zistenie, že ženy nie sú až tak orientované na luxusné značky áut ako muži. Iste, pohľadný muž v Poršátku poteší každú maminu, ak ale máte pikap od Fordu, máte ešte vyššiu šancu. Z európskeho hľadiska je tak pre ženy atraktívny muž v športovom aute alebo v SUV štandardných (nie vyslovene lacných) prípadne prémiových značiek.

Avšak všetky značky a karosárske varianty automobilov sú ničím v prípade, že autá opačného pohľavia nespĺňajú nasledujúce kritériá.

Keď sa výskumníci pýtali žien, čo je najdôležitejšia črta áut opačného pohlavia, takmer polovica z opýtaných dala na prvé miesto čistotu vozidla. Druhé miesto s miernym odstupom obsadila spoľahlivosť. Za týmito dvoma črtami s priepastným rozdielom nasledujú kategórie zaujímavé – nové a úplne na spodnej časti rebríčka je drahé.

Ak teda prídete na čistom, spoľahlivom športovom aute v čiernej farbe, ktoré ani náhodou nebolo drahé, ani nové, samičky z vás nespustia zrak.

Pri mužoch je to tiež veľmi podobné. Žena môže mať auto aké chce, ak ho neumýva a ani vnútri si nevie udržať poriadok, pre takmer polovicu mužov má rýchlu stopku. Veď keď si žena nevie upratať auto, ako bude upratovať ich hniezdočko lásky a mužovo auto? To nie, neporiadnu ženu muži nestrpia!  

Muži považujú tiež za dôležité, či žena vlastní spoľahlivé auto. Je predsa celkom jasné, že po úspešnom dvorení a vytvorení páru to bude práve muž, kto sa žene bude starať o auto. A starať sa o nejaký kazivý črep? Tak to teda nie. Milé dámy, ak chcete zaujať muža, kašlite na červený rúž, prefarbené vlasy, veľké prsia a obtiahnuté šaty, pokojne príďte aj vo vreci, no HLAVNE si pekne krásne upracte v aute a radšej si pred rande prejdite rebríček spoľahlivosti áut, pretože ak dôjdete na nejakom šrote, vedzte, že TO bude dôvod prečo po vášnivej noci chlap ráno zuteká a už nezavolá ani nenapíše...  

Tak toto teda nie, odchádzam...

Ak už teda prídete na spoľahlivom čiernom športovom veteráne, ktorý je vyleštený, a pritom je hneď jasné, že nestál veľa (nie je to oxymoron?), určite nezabudnite na to, aby ste pred rande vysypali popolník a povyhadzovali smeti z auta. Určite si pred jazdou v aute so samičkou overte jej hudobný vkus, pretože pustiť jej lacný panelákový rap na plné pecky, keď ona miluje oldies, to môže byť tiež rýchla konečná.

Podobné je to aj pri mužoch. Nevysypaný popolník, smetie v aute a zlá hlasná hudba pokazí každé rande v aute. Auto by rozhodne nemalo byť otlčené a to v prípade oboch pohlaví. Ani muži, ani ženy nepovažujú za atraktívne nálepky na autách (najmä tie politické). To tiež naznačuje, že by ste sa na prvom rande asi nemali baviť o politike...

A v rebríčku „stopiek“ na rande sa umiestnil aj voňavý stromček...

Takže tu to máte. Jazdiť na najnovšom a najdrahšom aute sa vám síce môže zdať byť fajn, dnes to neletí. Radšej svojho nablýskaného tátoša prémiovej značky vymente za zachovaný veterén so športovým charakterom v čiernej, červenej alebo sivej farbe. Auto udržiavajte čisté, bez škrabancov a dobre si vyberajte hudbu.

Nuž a keď nepomôže ani toto, možno by ste mohli prehodnotiť osobnú hygienu, štýl obliekania, či miesta, na ktorých partnerku/partnera hľadáte. Avšak čo my o tom vieme, my veríme v silu áut... 

Detailnú infografiku v angličtine nájdete nižšie. 

Zdroj: roadloans.com

jh
ZDROJ: roadloans.com

Komentáre k článku


Stream naživo