2015-12-11 10:50:00
Nočná mora
Nočná mora

VIDEO: Toto je nočná mora každého vodiča. Kamión sa rúti priamo na vás!

V sekunde sa musíte rozhodnúť, čo urobiť. Nesprávne rozhodnutie vás môže stáť život.

Byť vodičom nákladného automobilu, či kamiónu nie je len o sedení a krútení volantom. Dlhé hodiny stereotypnej činnosti sú veľmi náročné na pozornosť. Únava, nedostatok spánku, ale aj stres a tlak pre dodržanie termínov vytvárajú prostredie pre vznik chýb, nehovoriac o povrchnom prístupe mnohých vodičov k bezpečnosti premávky.

Platí, že čím väčšie auto, tým hrozivejšie následky môže chyba za volantom mať. Presvedčil sa o tom aj vodič v nasledujúcom videu.

Za zhoršenej viditeľnosti, pravdepodobne skoro ráno, alebo neskôr poobede šoféroval svoje nákladné vozidlo v smere k dedine, od nej sa po úzkej ceste blížilo nákladné auto, za ním šlo ďalšie. Vodič nákladného auta však podľa všetkého dostal mikrospánok a prešiel do protismeru. Šofér s palubnou kamerou rýchlo reagoval a strhol riadenie doľava. Keď už to vyzeralo, že sa tak vyhne zrážke, druhý vodič sa prebral a pokúsil sa intuitívne vrátiť do svojho pruhu.

Pri nehode sa nikomu nič vážne nestalo. Na zázname vidieť starší dátum, je pravdepodobné, že je buď chybný, alebo sa video akousi obkľukou dostalo na populárny server youtube až po takomto čase. Nech však vzniklo pred dvoma rokmi, či nedávno, isté je, že veľmi presne dokumentuje nebezpečenstvo, ktoré na cestách hrozí. Ani rýchla reakcia nezabránila zrážke, i keď je možné, že zachránila životy. Čo myslíte, urobil vodič s palubnou kamerou dobre, keď strhol riadenie doľava, alebo mal konať inak?

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo