2015-08-17 12:35:00
Toto auto vám nezväčší
Toto auto vám nezväčší penis, aj keď si myslíte, že hej.
Zdroj: cracked

Ako by asi vyzerali reklamy na autá, keby boli (naozaj) pravdivé? Zhruba takto!

Ukázať to najlepšie, skryť to horšie a za každú cenu presvedčiť ku kúpe. To je úlohou reklamy. Obvykle.

Myslíte si, že poznáte triky obchodníkov? Myslíte si, že vás nikto neoklame? Že vás reklamy (v akejkoľvek podobe) neovplyvňujú a že si podľa nich nič nekupujete? Ste si istí?

Nuž, žijeme v dobe reklamnej. Reklama je všade a je čoraz premyslenejšia, zložitejšia, má čoraz viac foriem a je hlavne špecializovanejšia. To však nie je jediný problém. V prvom rade reklama/propagácia vychádza z čoraz lepšieho poznania ľudskej psychiky, ľudského konania, pohybu, myslenia a útočí presne tam, kde môže získať úspech.

A pri tomto útočení sa v mnohých prípadoch nehanbí používať nekalé praktiky, zavádzanie, nepravdu, ba v najextrémnejších prípadoch aj klamstvo. Iste, niekedy sa stačí pozrieť na graf, či štatistiku z iného uhla pohľadu...

Odhaliť čo je pravda a čo nie, je ťažké, avšak nie nemožné. Nasledujúce video je vtipnou ukážkou toho, ako by reklama na nejaké dílerstvo automobilov a na automobily vyzerala, keby o nich hovorili propagátori pravdu. I keď neposkytuje dokonalý obraz a v podstate vám nepovie nič, čo by sme vám už nepovedali, je vtipná a má svoje čaro. Pravda, potrebná je dobrá znalosť angličtiny.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo