2015-08-10 13:55:50
Škoda Superb v koži
Škoda Superb v koži
Zdroj: www.contracthireandleasing.com

PREKVAPENIE: Škoda Superb odetá v netradičnom „laku“

Pamätáte sa na reklamu kožených výrobkov a ich výrobcu, ktorej mottom bolo: Oži v koži..?

Lak je vlastne koža auta. Koža v interiéri? V poriadku. Kožené doplnky? Tiež, O.K. Kožené bundy, nohavice, či kombinézy – to všetko berieme ako samozrejmosť. Ale kožený exteriér? To sa zas až tak často nenosí. Škoda Superb sa však predstavila v celkom slušivom koženom „oblečku“. Už sme si zvykli na rôzne výstrednosti majiteľov prapodivných kreácií. No v tomto prípade nejde o nič také, ale (polo)oficiálnu akciu automobilky z Mladej Boleslavi.

Najzaujímavejšie a zároveň najpodivnejšie totiž na tom, je, že Superb v koži ožil priamo na podnet šéfdizajnéra značky Škoda, Jozefa Kabaňa. Zadal študentom talianskej univerzity vo Florencii úlohu, aby potiahli povrch najnovšieho modelu a zároveň vlajkovej lode značky kožou. Prečo práve vo Florencii? Toto mesto je totiž známe neprekonateľnou tradíciou výrobkov z kože.

Koža je jedným z najosobitejších materiálov, ktorým sa dá pokryť karoséria vozidla a Florencia je miestom a mestom vzniku takých známych módnych značiek, ako Gucci a Roberto Cavalli. Študenti si dali naozaj záležať a výsledkom je vypracovaná hnedá hovädzia koža na karosérii Škody Superb kombinovaná so svetlým prešívaním.

Zdroj: www.contracthireandleasing.com

Pozrite si zábery, ktorých je žiaľ málo, najmä detaily okolo loga na kapote, či švy na hrane veka batožinového priestoru. Naozaj perfektná práca, za ktorú sa nemusia jej tvorcovia hanbiť. Ak sa pýtate, či sa podobnej procedúre podrobil aj interiér auta, ten nebol predmetom záujmu a zostal bez zmeny úplne nedotknutý.

Obrázky sa objavili na rôznych zahraničných webových stránkach, no česká automobilka sama potvrdila, že sa nechystá zverejniť, či predstaviť  „kožený“ Superb oficiálne. Škoda - a to teraz nemám na mysli názov automobilky... Bolo by to určite veľké lákadlo pre mnohých motoristov na rôznych autosalónoch a výstavách... Kožou potiahnutá Škoda Superb sa momentálne nachádza „zaparkovaná“ v sklade v centrále značky v Mladej Boleslavi. O jej ďalšom osude teda nie je nič známe. Možno skončí v múzeu značky ako jeden zaujímavý míľnik.

Zdroj: www.contracthireandleasing.com
Zdroj: www.contracthireandleasing.com

Komentáre k článku


Stream naživo