2015-06-22 07:35:00
Spravodlivosť ako má byť
Spravodlivosť ako má byť

Vodič úmyselne zrazil motorkára a ušiel. Svedok šiel za ním. Pozrite čo urobil!

Agresívny vodič zrazil motorkára na mopede a pokúsil sa ujsť. Svedok nehody ho prenasledoval a situáciu vyriešil ukážkovo.

Konflikty na cestách sú prinajmenšom tak bežné ako konflikty mimo ciest. Keď sa stretnú dvaja ľudia so sklonmi k agresivite, môže to byť riadne nepríjemné. Obvykle však stačí iba jeden agresor a dokáže vám pekne znepríjemniť život.

Ľudí, ktorí radi riešia konflikty silou je veľa a stresujúce tempo sveta ich tvorí čoraz viac. Agresívni vodiči sú často extrémne frustrovaní a svoju zlosť si vybíjajú na iných. Pritom im na hulvátske prejavy často stačia maličkosti.

Zatrúbite na nich, nedáte im prednosť, či im ukážete čo si o nich myslíte, alebo len idete okolo. Psychicky labilných ľudí naštve hocičo a pokojne aj nič. Ich ultimátnou reakciou je snaha pomstiť sa vám. Budú na vás trubiť, lepiť sa na vás, predbiehať vás, blokovať vás, nadávať vám, vyhrážať sa a vo finále sa môžu pokúsiť aj o fyzické riešenie problému.

Je nám jasné, že v štátnych útvaroch ako je Slovensko je takýchto hulvátov a agresorov veľa. Náš zle fungujúci systém vymáhateľnosti práva je voči takýmto blbcom často neúčinný, a tak sa množia ako huby po daždi, je ich viac a sú čoraz agresívnejší – až kým im niekto konečne neklepne po prstoch.

Lenže skutočnosť, že takíto blbci žijú aj na nemeckom vidieku môže byť pre mnohých sklamaním. Predsa len sú magori úplne všade (alebo to iba my sme lietadlá?).

Situácia spred niekoľkých dní z časti Nemecka zvanej North-Rhine Westphalia je toho jasným dôkazom.

Vodič vozidla typu MPV úmyselne zrazil motorkára na mopede, ktorý mu mal údajne ukázať prostredník. Vodič MPV sa s ním rozhodol vysporiadať, nabúral doňho a náhlil sa preč, mysliac si, že urobil spravodlivosti za dosť. Lenže aj keby motorkár ukázal vodičovi vulgárne gesto, jeden prostredník nie je rovný úmyselnému zrazeniu motorkára zo stroja.

To isté si myslel aj náhodný svedok, ktorý si nahral situáciu na kameru umiestnenú na svojej helme. Rýchlo sa po nehode vydal za jej vinníkom. Následne s ním mal intenzívny rozhovor, ktorý však neskončil bitkou, ako by ste čakali, ale príchodom polície.

Tá na základe viacerých svedectiev odobrala vodičovi jeho vodičské oprávnenie a pán vodič sa musí dostať na súd, kde mu okrem pokuty hrozí aj väzenie.

Zaujímavé je, že v Nemecku nie je dovolené používanie palubných kamier, no napriek tomu polícia akceptovala záznam z kamery na helme vodiča ako dôkaz. Nakoniec, motorkár ju nemal pripojenú k motorke a tvrdil, že ju využíval na nakrúcanie svojej jazdy a scenérie.

Podľa nás sa motorkár-svedok po nehode zachoval ukážkovo a myslíme si, že zhruba takto by sa mali cestne konflikty riešiť aj u nás. Alebo?

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo